Peste 100 de copii cu handicap, în tabără la munte și la mare Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

Peste 100 de copii cu handicap, în tabără la munte și la mare

tabere sociale iuliana rusDirectorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș, Iuliana Rus, a anunțat miercuri, 27 ianuarie, în cadrul Ședinței Colegiului Prefectural Mureș, că în vacanța de vară a anului 2015, pe lângă elevii și tinerii care au participat în tabere de odihnă la munte și la mare, 110 persoane cu handicap au beneficiat de o vacanță de cinci zile.

Totodată, la programul de tabere sociale 2015, au participat 80 de elevi, beneficiari de burse sociale, sau instituționalizați în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială sau Protecția Copilului Mureș, care au petrecut un sejur de cinci zile. Cât despre tabăra națională de muciză vocal – instrumentală, aflată la ediția a doua, aici au participat 70 de elevi și tineri, cu vârsta cuprinsă între 10 și 35 de ani, care au luat parte la cursuri de pregătire interactive, practice și teoretice.
„În urma câștigării unui proiect de tabără națională, în perioada 34 – 30 august 2015, instituția noastră, în colaborare cu Palatul Copiilor Tîrgu Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș a organizat a doua ediție a Taberei naționale de muciză vocal – instrumentală, tabără finanțată de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Tabere și Agrement. Tabăra s-a desfășurat la baza turistică „Mureșul”, unde au beneficiat de serviciile de cazare și masă. Au participat 70 de elevi și tineri, cu vârsta cuprinsă între 10 și 35 de ani, 7 cadre didactice însoțitoare, profesori de muzică etc. S-au organizat cursuri de pregătire interactive, practice și teoretice, pe grupe de participanți: canto (muzică ușoară și muzică populară), instrumente (corzi – orgă, pian, vioară, acordeon; instrumente de suflat: flaut, clarinet, saxofon, trompetă și de percuție), ansambluri vocale, instrumentale și vocal – instrumentale”, a precizat Iuliana Rus.
Potrivit directorului executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș, în timpul derulării taberei au fost realizate mai multe lucrări muzical – artistice de către participanți, inclusiv o formație a taberei, care a susținut un recital. Toate piesele pregătie și compuse pe durata desfășurării taberei naționale au fost prezentate în două spectacole cu public, la care toți participanții au fost premiați.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE