Peste 340 de persoane au fost angajate, anul trecut, la Spitalul de Urgență Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 144 Vizualizări

Peste 340 de persoane au fost angajate, anul trecut, la Spitalul de Urgență

12621994_784954604970259_3322277521996474696_oLa Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Tîrgu Mureș, s-au organizat, anul trecut, 28 de concursuri pentru ocuparea a 345 de posturi vacante și temporar vacante. Astfel, s-a reușit reducerea deficitului de personal de la 24% în martie 2014, la 16% în 31 decembrie 2015.

Managerul SCJU Tîrgu Mureș, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, 3 februarie, într-o conferință de presă, că în prezent cea mai afectată secție a deficitului de personal este Clinica de Neonatologie. „Există un deficit pe total spital de 16% la ora actuală, scăzut de la 24% din martie 2014. La medici, deficitul este de 18%, alt personal sanitar 25%, cadre medii 13%, infirmieri 18%, îngrijitoare 16%, brancardieri 27% și spălătorese 51%. Cea mai afectată secție a deficitului de personal este Clinica de Neonatologie. Având în vedere că nu avem buget, în momentul în care vom semna contractul cu CJAS Mureș și vom avea buget, vom continua să desfășurăm concursuri pentru ocuparea posturilor, pentru a reduce deficitul personalului mediu și restul personalului administrativ. La medici, cea mai gravă situație este pe secția ATI, dar nici acolo situația nu mai este așa de gravă, mai există un deficit de 7 medici, dar față de restul țării unde deficitul de medici de antestezie și terapie intensivă este mult mai mare”, a declarat dr. Claudiu Puiac.

„Migrația asistenților medicali este o problemă”
În anul 2015, s-au organizat șapte concursuri pentru ocuparea unor posturi de medici și farmaciști, în urma cărora au fost angajați 22 de medici specialiști, patru medici rezidenți și un farmacist. Totodată, s-au organizat 11 concursuri pentru ocuparea unor posturi pentru personal medical și auxiliar, în urma cărora au fost angajate 292 de persoane, din care 119 asistenți medicali, un fiziokinetoterapeut, un tehnician dentar, 11 registratori medicali, 98 de infirmieri, 22 de brancardieri, 36 de îngrijitoare de curățenie, un șofer autosanitară și patru spălătorese. În plus, s-au organizat 10 concursuri pentru aparatul funcțional al spitalului, în urma cărora au fost angajate 32 de persoane, din care 12 personal TESA și 20 de muncitori. Managerul SCJU Tîrgu Mureș a spus că este în continuare o problemă cu asistenții medicali, care pleacă în străinătate pentru locuri de muncă mai bine plătite. „Deficit de medici este și la Laboratorul de Radiologie dar acum vom avea un examen de ocupare de posturi. Migrația asistenților medicali în exterior este o problemă. Aici suntem într-un cerc destul de vicios. Noi scoatem posturile la concurs, lumea vine, se prezintă, ocupă postul și având în vedere că personalul este foarte bine pregătit din punct de vedere profesional, asistenții își găsesc foarte repede locuri de muncă în exterior mai bine plătite și atunci reluăm concursurile. Nu avem o situație a celor care pleacă, pentru că ei nu spun că pleacă la muncă în exterior. Fie își dau demisia, fie cer concediu fără plată. Mai departe eu nu investighez de ce. La medici, plecările se fac, de obicei, la nivelul medicilor rezidenți. Medicii specialiști nu prea”, a explicat managerul SCJU Tîrgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE