BC Mureș învinge și rămâne pe podium BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

BC Mureș învinge și rămâne pe podium

2-bc muresÎn ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin disputată pe teren propriu, BC Mureș Târgu-Mureș a învins sâmbătă seara formația SCM U Craiova, scor 88-79 (27-19, 19-22, 19-25, 23-13). Virtual calificată în play-off, formația mureșeană a evoluat fără complexe, dar, pe de altă parte a dat din nou în unele perioade emoții suporterilor. Fiecare victorie contează în continuare, deoarece în turneul primelor șase echipe se pornește cu punctele cumulate în cele 22 de runde ale campionatului regulat. De cealaltă parte, formația craioveană mai putea fi egalată la puncte de Dinamo și chiar depășită în lupta pentru play-off după rezultatele directe, în care bucureștenii au avantaj de 2 puncte. Mai mult, BC Mureș întâlnea o formaţie de care a trecut cu emoții în sferturile Cupei României, când doljenii au fost aproape de a răsturna un handicap de 19 puncte. După primele 10 minute mureșenii aveau un avantaj de 8 puncte. Negoițescu începuse jocul cu o aruncare reușită de la distanță, dar Mohammed s-a aflat în zi bună. După ce l-a servit ideal pe Lazar, a reușit trei coșuri consecutive. Secondat de Fraseniuc și Barro, scorul a ajuns la 9 puncte în favoarea mureșenilor spre finalul primului sfert. În actul secund însă, după ce s-au desprins chiar la 14 puncte, nereușitele tentative de la distanță s-au ținut lanț și oaspeţii au reuşit să revină pe tabelă. Craiovenii au egalat şi la 39 în minutul 18 și coşul lui Bureau i-a adus în avantaj. Fraseniuk a egalat imediat, iar Martinic a reuşit 5 puncte consecutive și BC Mureș a intrat la vestiare cu 46-41.

Noi emoții spre final, îndepărtate de un joc echilibrat
La reluare „tigrii” s-au menținut în avantaj, dar nu au reușit desprinderea, avantajul fragil fiind refăcut aproape până la finalul sfertului, după care, la intrarea în ultimul minut craiovenii au reuşit să revină la conducere, deși minimă. Ultimul sfert a început cu un dunk perfect al lui Mohammed, apoi Gajovic a adăugat și el 3 puncte, după un coș la care a beneficiat de aruncare suplimentară. În primele minute cele două echipe s-au aflat pe rând la conducere. În lipsa lui Ivanovic, supus unei intervenții chirurgicale, în acest joc a debutat şi noul jucător al echipei, bielorusul Pustahvar, care în pofida faptului că abia s-a trasnferat, a reuşit cele mai multe recuperări dintre jucătorii aflaţi pe teren, iar în minutul 32 a intrat în teren şi Barabási Csongor, cel care a avut sarcini defensive clare, de care s-a achitat cu brio. Mohammed a mai reuşit două triple la rând, după care Barro a mai trimis o dată în coş şi diferența a ajuns la jumătatea ultimului act la 7 puncte în favoarea mureșenilor. Oltenii au reușit să se mai apropie la 3, dar de data acesta „tigrii” au reuşit să conserve avantajul până la final şi datorită a două „treițe” reușite de către Jurevicus şi Fraseniuk. A fost capitolul la care mureșenii au fost o perioadă dominați de adversari, dar la final bilanțul reușitelor celor două echipe din afara semicercului au fost identice.
Până la întâlnirea dintre CSM Oradea și Dinamo, care s-a disputat aseară târziu, BC Mureș rămâne pe prima poziție a clasamentului. În ultimele două etape, ambele în deplasare, mureșenii vor evolua la Galați, cu Phoenix, apoi la Cluj, cu U-BT, partidă care va decide podiumul după campionatul regulat. Se anunță în schimb un turneu de 10 etape în play-off foarte echilibrat, în care se va porni probabil de la o diferență de doar 2 sau 3 puncte între prima și a șasea clasată.
Marcatorii din partida de sâmbătă:
BC Mureș: Mohammed 26 (4×3), Barro 19, Martinic 14 (2), Fraseniuk 9 (1), Jurevicus 7 (1), Gajovic 5, Pustahvar 4, Lázár 4.
SCM U: Johnson 18 (2×3), B. Popescu 17 (1), Bureau 15 (1), Hargrove 12 (2), Pantic 5, Pilcevic 4.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE