VIDEO: Bal mascat cu sala plină la Asociația Hifa Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 325 Vizualizări

VIDEO: Bal mascat cu sala plină la Asociația Hifa

DSC_6533

Peste 150 de persoane cu dizabilități au dat curs invitației de a participa la Balul Mascat organizat de Asociația HIFA – România Ajutor pentru Toți” Târgu Mureș. Evenimentul a avut loc la Restaurantul Blue Pearl de pe strada Gheorghe Doja 155, în acest sfârșit de săptămână și a purtat amprenta atât a relaxării, cât și cel al competitivității, pentru că nu au lipsit surprizele, puse la cale din timp de organizatori.

DSC_6568

Potrivit celor afirmate de președintele asociației „HIFA – România Ajutor pentru Toți”, Judit-Gyöngyi Simon, nu numai că ieșitul din casă le face bine și îi scoate din anonimat, dar în acest fel au oportunitatea să cunoască oameni noi, socializarea fiind foarte importantă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi şi a membrilor familiilor acestora. „Participarea este numeroasă, costumele sunt extraordinare, iar atmosfera este prietenească și relaxantă, exact așa cum  ne-am propus. Ne dorim să dezvoltăm această oportunitate de socializare şi recreere şi pentru persoanele cu dizabilităţi, care de cele mai multe ori sunt într-o situație de izolare şi prezintă neîncredere în forţele proprii” a afirmat Judit-Gyöngyi Simon.

DSC_6574

Interacțiunea socială este esențială pentru dezvoltarea normală din punct de vedere biologic, psihic și social, făcând posibilă depășirea granițelor limitate ale laturii biologice, prin comunicarea ideilor, a gândurilor.

DSC_6559

Purtând pălărie tricorn de epocă, hârtii verzi de euro la gât și urechi, epoleți pe umeri, peruci țipătoare, bandă neagră peste ochi de pirat, pantaloni și cămașă falsă cu papion, nasturi aplicați și floare pe rever, participanții s-au aventurat într-un concurs de dans cu un balon legat de gleznă, și au dansat ca și cum toată lumea era a lor, au ascultat muzică bună și au servit o masă pe cinste, și-au zâmbit unul altuia, dovada vie a faptului că, lucrurile simple sunt cele care ne fac cu adevărat fericiţi şi sunt cele care ne fac să conştientizăm că trăim încă printre oameni cu suflete frumoase, care ne înseninează zilele.

DSC_6548

Petrecerea s-a dovedit un real success, astfel că tradiția va continua și în anii ce vor urma. Nu au lipsit, de altfel, nici promisiunile concurenților, că data viitoare vor fi și mai buni.

 DSC_6570

Asociația s-a înființat în 2000 la Tîrgu-Mureș, numele Asociaţiei provine de la HIFA-Austria şi Hifa-Hungaria, susţinătorii morali şi spirituali. Grupul țintă sunt persoanele adulte cu dizabilităţi şi bolnavi cronici, copii şi tineri proveniţi din medii defavorizate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE