Home / FC Municipal / Petre Grigoraș: „Avem un lot valoros, echilibrat și complet”

Petre Grigoraș: „Avem un lot valoros, echilibrat și complet”

Distribuie

petre grigorasSosit la cârma echipei de fotbal ASA Târgu-Mureș în urmă cu o lună, antrenorul Petre Grigoraș s-a arătat mulțumit de felul în care s-au pregătit elevii săi în perioada cantonamentului din Antalya, de unde s-au întors vineri, după cinci jocuri amicale, încheiate cu un bilanț de 2 victorii, 2 remize și o înfrângere. După două zile de pauză, echipa și-a reluat antrenamentele în vederea startului în sezonul de primăvară. Primul meci al mureșenilor va fi pe teren propriu, cel care va inaugura etapa a XXIV-a, vineri, 12 februarie, ora 20.30, în compania formației Pandurii Târgu-Jiu, echipa la care noul tehnician a obținut cele mai bune rezultate în cariera de antrenor. Aflăm impresiile sale dinaintea startului.

Reporter: Cu ce impresii veniți după cantonamentul din Antalya?
Petre Grigoraș: Din punctul meu de vedere a fost o perioadă foarte bună. Băieții s-au pregătit exemplar, au răspuns foarte bine solicitărilor. Ca în orice cantonament, mai intervin și unele accidentări, dar din fericire nu au fost probleme grave. Ce am putut constata, lucru pe care îl cunoșteam dealtfel de când am preluat echipa, sunt mulți jucători experimentați, cu personalitate, care nu sunt foarte ușor de controlat.
Rep.: Care este atmosfera din cadrul lotului?
P.G.: Părerea mea personală, cred că și a jucătorilor, este că s-a creat o atmosferă foarte bună de lucru, ne-am cunoscut reciproc, ei felul în care lucrez eu, iar eu de felul în care răspund ei la efort. În consecință, consider că atmosfera este una bună, dar rămâne de văzut cum va fi în meciurile oficiale. Când ai o echipă cu jucători valoroși și experimentați, fiecare vrea să joace, să prindă primul 11, lucru care nu este posibil. Este o misiune delicată și sper că voi lua deciziile cele mai bune, dar trebuie să fim realiști și să ne respectăm reciproc.
Rep.: Considerați lotul unul complet, sau aveți posturi deficitare?
P.G.: Spun că lotul este unul echilibrat și complet, cu dubluri pe toate posturile. Important este să ne ferim de accidentări.
Rep.: Se poate spune că sunteți cu un picior în play-off.
P.G.: Este adevărat, situația în clasament ne dă cele mai mari șanse dintre echipele care luptă pentru al șaselea loc, mai ales că avem două meciuri din cele trei rămase pe teren propriu. Chiar dacă se anunță meciuri grele, sunt convins că și jucătorii vor să tranșăm cât mai repede accederea în play-off, care este obiectivul pe termen scurt, după care va urma dubla din Cupa României cu CFR Cluj pentru calificarea în finală. Cred că ambele sunt obiective realizabile și realiste.
Rep.: Întâlniți în primul meci echipa la care ați activat cu cele mai bune rezultate.
P.G.: Da, întâlnim Pandurii, echipă pe care o cunosc și îi cunosc pe mulți dintre jucători. Este o echipă grea a campionatului, tehnică și agresivă, cu un obiectiv clar, câștigarea campionatului. Este o echipă care a avut patru jucători convocați la echipa națională și este clar că sunt motivați. Jucăm totuși pe teren propriu și din câte știu, la Târgu-Mureș nu prea câștigă echipele vizitatoare, cu acea excepție de la finalul campionatului trecut. Acest lucru mă bucură și îmi doresc ca acest lucru să se mențină în continuare.
Rep.: Cine credeți că sunt favorite la podium și titlu?
P.G.: Este dificil să spunem că există favorite. Este clar că echipele clasate în față au avantaj, dar vom avea întâlniri duble cu fiecare și se poate întâmpla orice. Important este ca în aceste ultime trei etape să mai strângem puncte și totul se poate echilibra. Depindem în primul rând de noi, dar și de alte rezultate.
Rep.: Sperați în convocarea unor jucători în lotul Naționalei pentru Euro?
P.G.: De ce să nu spere la convocare și jucători de la Târgu-Mureș? Poate că a fost un avantaj că nu au fost chemați la turneul din zilele trecute, așa ne-am putut pregăti în lot complet, dar de ce nu ar spera un Stăncioiu, Țucudean, sau alții? Deși s-ar auzi voci care ar contesta o eventuală convocare a lui Mureșan, sau Mutu, care speră acest lucru, cred că selecționerul își va arunca privirile la toate echipele. Cel mai mult vor depinde evoluțiile lor și rezultatele echipei.
Rep.: Cum v-ați acomodat la Târgu-Mureș?
P.G.: Este un oraș frumos, dar nu am avut mult timp la dispoziție să-l cunosc, am și fost mai mult plecat, iar când am fost aici nu am avut timp să mă plimb, a fost mai important să cunosc conducerea și jucătorii. O să am timp și pentru a-l vizita, dar să așteptăm să înverzească și înforească, când va fi cu siguranță și mai frumos
Rep.: Ce mesaj transmiteți suporterilor?
P.G.: Îmi doresc din tot sufletul să fie mulțumiți de ce le vom oferi noi pe teren și să vină să ne suțină. Știu că sunt suporteri pătimași, dar civilizați și aș vrea să rămână la fel. Noi vom face tot posibilul, la nivel de dorință cel puțin este clar că vom fi la cel mai înalt nivel. Apelul meu către ei ar fi acela ca să aibă și înțelegere atunci când nu iese întotdeauna cum ne dorim și să vină în număr cât mai mare pentru a susține echipa.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

2 comentarii

  1. Grigoras va rezista maxim 5 etape. Comisionarul Mara, un smecher interesat de comisioane la fel ca Stanciu, distruge acest club care va intra in incapacitate de plata dupa alegeri. Maior, trezeste-te ca vin alegerile!

  2. Special in onoaraea si preamarirea antrenorului PETRE GRIGORAS -din partea conjudetenilor sai-bacauani-ACUM locuitorii orasului TARGU MURES:1.)GRIGORSE-la Mures antrenorii sunt schimbati mai des decat ciorapii.2.)Exigenta ta recunoscuta(daca ti-e frica-treci la sah)-pe majoritatea jucatorilor profesionisti o sa-i incante.3.)Fii ff sever..oarece jucator daca incalca regulile=da-l afara.Mai bine sa pierdem un meci-decat orasul sa-i plateasca pe toti bagabonzii aciuati pe aicea.4.)Reusitele tale vor depinde ff mult daca spargi trinomul MURESAN-BRANDAN-STANCIOIU.Tu ar trebui sa-l modelezi pe BRANDAN sa nu mai fie INDIVIDUALIST.5.)Sunt cativa consateni ai tai in tribunele Transilului-din satul-comuna ta GRIGORENI/BACAU-PERMANENT..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.