Home / Social / Poveste de dragoste între doi nevăzători

Poveste de dragoste între doi nevăzători

Distribuie

DSC_6509

Privitul în ochii partenerului de discuţie arată interesul asupra subiectului dezvoltat, faptul că te simţi confortabil în prezenţa sa şi că ai încredere în el. O relaţie romantică poate porni de la o simplă privire, un zâmbet ştrengăresc, o îmbujorare neintenţionată, o atingere inocentă … Dar cum începe povestea de dragoste între doi tineri nevăzători?!

Pe tinerii Adrienne Biro și Sándor Kolumbán i-am cunoscut în ziua de 7 februarie, a doua zi după ce și-au declarat relația oficial. Cu curajul să fie ei înşiși în faţa partenerului, cu toate defectele şi imperfecţiunile ce-i caracterizează, fără a le fi teamă că sunt judecaţi, cei doi se iubesc sincer, chiar dacă viața le-a luat darul vederii pentru totdeauna.

Adrienne are 29 de ani și este din Tîrgu Mureș. La vârsta de 14 ani, orice adolescent încearcă emoțiile primirii buletinului, iar apoi urmează capacitatea, admiterea, perioadă de ani în care umblă mai drept, cu privirea ațintită înainte, cu gânduri și speranțe mari, gustă din viața de liceu care e cea mai frumoasă, un nou început cu iz de balul bococilor și taina primei iubiri pe care-l știe doar prietena cea mai bună sau colega de bancă.

” Din tot sufletul mi-am dorit să intru la matematică-informatică, la liceul Liceul Teoretic Bolyai Farkas. În luna septembrie am intrat, în ziua de 4 decembrie am orbit” îmi destăinuie Adrienne. În tip ce povestea, pe buze îi flutura un zâmbet șters și în jurul ei se făcea simțită liniștea trezirii la realitatea crudă a împăcării cu pierderea.

”Am avut o tumoare cerebrală și eram la cea de-a operație pe creier, cu o complicație provocată de o meningită, când mi-a fost afectat nervul optic. În acel moment nu am știut ce se va mai întâmpla cu mine, simțeam că toate visele mi s-au năruit și nu mai aveam nici un rost. De 14 ani nu mai văd. Anul trecut, tot în decembrie, am pierdut-o și pe mama…”

Voluntarul anului 2015

Pierzând noţiunea de timp şi spaţiu, Adrienne a fost pe nedrept nevoită să ancoreze în întuneric, să se reinventeze, să-și descopere puterile, să-și afle limitele. A început cu Alfabetul Braille, sistemul de scriere folosit de cei cu deficiențe de vedere, iar acum urmează liceul la fără frecvență, din dorința de a-și continua studiile. Condusă de pasiunea și dorința de a ajuta, Adrienne și-a canalizat întreaga energie înspre munca de voluntariat, iar răsplata cea mai frumoasă pe care a resimțit-o a fost bucuria şi fericirea celor cărora le-a putut da o mână de ajutor. Anul trecut, în cadrul Asociației HIFA – România Ajutor pentru Toți” Târgu Mureș,  tânăra a fost declarată Voluntarul Anului.

Devenim oameni puternici, nu ne naștem așa. Ne antrenăm, creștem. Emoţiile sunt ca nişte corzi de chitară pe care noi le atingem, când vrem, cum vrem. A trăi rău sau bine este o obişnuinţă, un traseu pe care îl urmăm. De la mergător la zburător este o distanţă firească.

DSC_6517

” Nu mă interesează cât de bogată e sau cât e de săracă, nici felul în care arată. Eu o vreau pentru sufletul ei” îmi spune Sándor, despre femeia care a stârnit în el cel mai adânc simțământ de dragoste și mândrie. Tânărul este din Covasna, satul Brăduț, are 24 de ani și s-a născut prematur, la 7 luni de zile, orb, fără să poată vedea natura minunată creată de Dumnezeu, părinții, colegii, femeia care i-a provocat cunoscuta senzaţie de „fluturi în stomac. El trebuie să se mulțumească cu faptul că aude sunetele produse de cei din jur, fără să-și poată imagina cum arată. Aparent împiedicat de acest handicap, asta l-a ambiționat și mai mult în cursul vieții și a urmat cursuri de chitară în particular, la ora actuală fiind invitat să cânte la diverse spectacole în țară. Ataşamentul faţă de Adrienne manifestat prin nevoia de a primi atenţie din partea ei, interesul sau grija pentru ea, punând nevoile şi fericirea ei pe același plan cu ale lui şi, nu în ultimul rând, intimitatea și încrederea de a-i dezvălui cele mai profunde gânduri şi sentimente, asta înseamnă iubire!

” Un prieten mi-a povestit foarte multe despre Adrienne și mi-am dorit să o cunosc. Am căutat-o pe Skype, am găsit-o și, după ce mi-a acceptat prietenia, timp de două luni de zile, am vorbit zilnic, ore în șir, îmi făcea plăcere să o aud, în primul rând pentru că avea aceeași gândire ca a mea” ne povestește tânărul. Petrecând mult timp împreună şi împărtăşind cele mai profunde trăiri interioare, gânduri şi sentimente din viaţa lor, în ziua de 6 februarie, anul acesta, s-au întâlnit pentru prima oară. Ea este născută în zodia Taur, el în Pești. Amândoi prețuiesc deopotrivă serbările Valentine’s Day și Dragobetele, dar consideră că dragostea trebuie sărbătorită și în restul de 364 de zile ale anului. ” Ne vom consuma relația încetul cu încetul, pas cu pas, sufletul se îmbracă cu iubire, cu respect, cu simplitate, în timp. Frumusețea trece odată cu anii, dar bunătatea rămâne toata viața, iar eu asta caut. Și eu, și ea, suntem la vârsta la care știm ce ne dorim și dorim o familie frumoasă, cu copii” mai adaugă Sándor.

Dacă există iubire, voință și încredere, relațiile la distanță pot rezista, iar cei doi tineri își doresc prea mult să fie împreună, pentru a nu reuși. Atâta timp cât pe pământ vor exista astfel de oameni care se iubesc necondiționat, putem încă spera.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

1 comentariu

  1. A Jó Isten adjon szerencsét nekik, áldást a kapcsolatukra! Előbb-utóbb mindenki megtalálja az utat a boldogság felé. Szívemből kívánom, hogy teljesüljenek vágyaik és álmaik!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.