Grigoraș, Mutu și Țucudean: ASA, pregătită trup și suflet de start FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Grigoraș, Mutu și Țucudean: ASA, pregătită trup și suflet de start

3În prima partidă a etapei a XXIV-a a Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș va întâlni vineri, 12 februarie, de la ora 20.30, pe stadionul Trans-Sil, formația Pandurii Târgu Jiu. ASA ocupă locul 6 în clasament, cu 35 de puncte, la 5 în spatele adversarilor de vineri, aflați la egalitate cu Steaua, ambele în spatele ocupantei ultimului loc pe podium, Dinamo. Pentru jocul cu Pandurii, antrenorul Petre Grigoraș nu se va putea baza pe fundașul stânga, Sasa Balic, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.
1Petre Grigoraș și noul director sportiv Cristian Bobar au prefațat într-o conferință de presă întâlnirea de vineri.
„Am avut o perioadă de pregătire intensă, cu un cantonament în care am reușit să ne cunoaștem între noi. Părerea mea este că a fost unul reușit, dar de acest lucru ne vom convinge începând de vineri seara, după ce vom disputa primul joc oficial. Sunt jucători experimentați, cu personalitate și va trebui să ne adaptăm reciproc. Vom întâlni un adversar foarte puternic, unul cu pretenții foarte mari, care a reușit transferuri importante. Este una din echipele tari ale campionatului, cu care vom deschide „balul” sezonului de primăvară. Îmi doresc ca stadionul să fie plin, iar noi să-i satisfacem pe suporteri prin rezultat și prin joc. Acestea sunt cerințele tuturor și vom încerca să ne realizăm ceea ce ne-am propus, să obținem calificarea în play-off cât mai repede. Pentru mine ca antrenor, un stadion plin este extrem de important. Îi aștept vineri pe suporteri să ne susțină din primul până în ultimul minut. Avem un lot echilibrat, valoros, experimentat și datoria mea și a lor este să ne pregătim la cote maxime. Dacă bine îmi amintesc, la Târgu-Mureș nu a mai câștigat nicio echipă vizitatoare de la acea partidă din ultima etapă a campionatului trecut, în care ASA a ratat cucerirea titlului, dar pe de altă parte rezultatele din sezonul trecut și chiar poziția din această ediție ne obligă atât pe cei care am venit, dar și pe cei care au rămas. Dintr-un anumit punct de vedere, meciul poate fi considerat unul special pentru mine, deoarece am pregătit echipa din Târgu Jiu, unde am petrecut o perioadă foarte frumoasă și am avut rezultate foarte bune. Sunt totuși un profesionist și acum îmi doresc să câștig cu echipa pe care o antrenez. Amintirile rămân de domeniu trecutului și sper ca echipa de suflet a Mureșului să aibă rezultatele pe care le așteaptă toată lumea, inclusiv noi”, au fost cuvintele lui Petre Grigoraș.
2„Sunt bucuros că am ajuns la ASA Târgu-Mureș. Mi-am dorit foarte mult să vin aici, am refuzat alte oferte pentru a lucra la vicecampioana României. Sunt genul de om care sunt sută la sută de partea jucătorilor. Dacă avem ceva de discutat, o facem între patru ochi, în bucătăria noastră. Nu voi permite niciunui club, conducător sau jurnalist să atace jucătorii acestei echipe, fie că este un titular, sau o rezervă. Dacă am spus că sunt de partea jucătorilor, nu înseamnă că voi avea vreo implicare în alcătuirea echipei. Aceasta este doar sarcina antrenorului. Acești jucători s-au pregătit exemplar și își doresc foarte mult să câștige meciul de vineri. Băieții sunt adevărați gladiatori, jucători adevărați care își doresc să joace fotbal și să lupte pentru aceste culori. Este un vestiar așa numit greu, cu jucători cu experiență și personalitate, fotbaliști importanți pentru campionatul României. Am lucrat doi ani la Dinamo, unde erau de asemenea jucători experimentați, cu personalitate, ca Ionel Dănciulescu sau Cătălin Munteanu, astfel încât faptul că sunt mai tânăr decât unii jucători din lot nu mă sperie, respectul trebuie să fie unul reciproc”, a spus și Cristian Bobar.

Atacanți din generații diferite, obiectiv comun

Înaintea celor doi din staff, doi dintre jucătorii nou veniți la ASA, atacanții Adrian Mutu și George Țucudean și-au exprimat la rândul lor ultimele impresii înaintea startului și au răspuns întrebărilor ziariștilor prezenți la prima întâlnire.
„Mă bucur că sunt la ASA. Am avut o perioadă de pregătire în care nu m-am putut exprima la nivelul cel mai ridicat, dar cel mai important este cum vom evolua în meciurile oficiale. Echipa s-a pregătit bine, a avut câteva jocuri bune. Întâlnim o echipă Pandurii care joacă un fotbal bun, un adversar dificil, dar jucăm la noi acasă, noi avem o echipă bună și suntem pregătiți. Nu pot spune cât aș putea evolua, dar asta este problema antrenorului, ce echipă va pune în teren. Nu sunt cu nivelul pregătirii la capacitate maximă, dar ce pot să vă asigur este faptul că atunci când voi fi solicitat, voi da 100% din potențialul meu. Am avut o perioadă în care nu am jucat, acum o pauză de două luni în care am luat câteva kilograme în greutate, dar în mare măsură am rezolvat această problemă. Experiența pe care o am eu personal și mulți alții din lot ne permite să sperăm la un loc cât mai sus”, s-a destăinuit Adrian Mutu.
Referitor la articolele apărute în presă legate de numărul 10, purtat în tur de Voiculeț, sau de conflictul mediatizat cu Arlauskis (sau Cerniauskas) și Marc, Mutu a răspuns deschis, deși acestea sunt în continuare mediatizate artificial.
„Am mai spus acest lucru. Atunci când am ajuns la ASA, i-am spus lui Voiculeț că este alegerea lui, dacă va decide să mi-l dea sau. Știu bine ce înseamnă pentru un jucător numărul, are preferințele lui legate de un anumit număr. Mă bucur că mi l-a oferit și chiar țin să-i mulțumesc. Legat de așa zisele conficte, aș putea spune doar că cei ca Marc sau Cerniauskas, care nu au făcut nimic în fotbal ar trebui să manifeste puțin respect, îndeosebi cei mai tineri și îmi pare rău că eu trebuie să spun asta. Am venit la ASA să ajut echipa, să ajungem în play-off, după care să ne batem mai departe, să facem ca fotbalul nostru să fie apreciat. Despre restul răutăților din partea presei, le respect atunci când mă critică pentru că am jucat slab. Cred că ASA a făcut cele mai bune transferuri și avem motive să fim optimiști și echipa să realizeze chiar mai mult decât în campionatul trecut”, a completat atacantul.
Referitor la intenția sa de a ajunge la echipa națională pentru Euro 2016 și de a-l depăși pe Hagi, cu care se află la egalitate la numărul de goluri înscrise pentru „tricolori”, sau presupusa rivalitate cu Marica, declarațiile acestuia au fost din nou date cu mult fair-play, contrar titlurilor date de anumite posturi de televiziune sau publicații. „Sigur că îmi doresc să ajung la echipa națională pentru Euro, este un lucru important pentru CV-ul oricărui jucător. Cât voi mai juca va depinde de faptul cum mă voi simți în continuare, dacă voi continua să joc sau nu. Nu cred că numărul de goluri înscrise va fi un criteriu pentru a fi selecționat, ci forma fizică și evoluția din teren. Am mai participat la campionat european și știu că nivelul este mult mai ridicat decât cel din campionat. Faptul că mă aflu la egalitate la numărul de goluri înscrise pentru România cu Hagi mă onorează. Bineînțles că orice jucător își poate dori să ajungă primul marcator la naționalei, așa cum probabil și Țucudean, aflat aici lângă mine, și-ar dori ca peste 10 ani să devină golgheterul naționalei. Asta nu înseamnă că am ceva, sau concurez cu Hagi ci, așa cum am spus, acest lucru mă onorează. La fel și cu Marica. Are multe goluri înscrise pentru națională, unde am jucat 10 ani împreună, multe din pasele mele. Este un atacant cu care m-am înțeles bine, suntem prieteni și această presupusă rivalitate nu face decât să ne ambiționeze, o rivalitate care să fie câștigătoare pentru fotbalul românesc”, a specificat „Briliantul”.

Mult mai puțin solicitat, atacantul cu mari șanse de a deveni titular la ASA, George Țucudean și-a împărtășit și el primele impresii după o lună de la venirea în tabăra mureșenilor.
„Am avut un cantonament foarte bun, de acumulări fizice în primul rând, cu meciuri grele. Ceea ce va conta va fi evoluția noastră în teren și bineînțeles, rezultatele. Trebuie să câștigăm cu Pandurii, pentru a ne asigura deja locul în play-off. Și la Dinamo am avut coechipieri cu experiență, de la care am învățat foarte multe. Orice jucător își poate dori să joace alături de Adi Mutu, cred că mai am multe de învățat. Cel mai important lucru îl consider că este să dai totul în teren atunci când ești solicitat. Deși nu depinde numai de mine, faptul de a ajunge la națională este un lucru foarte important pentru orice jucător”, aspus și mai tânărul atacant.

Jocul la pariuri, respins și negat
După ce antreonul Astrei Giurgiu, Marius Șumudică este cercetat pentru faptul că ar fi jucat la pariuri, lucru interzis prin lege pentru antrenorii și jucătorii din Liga I, cei în cauză au negat orice implicare sau participare la aceste jocuri. „Nu m-a pasionat niciodată jocul la pariuri. Mai mult, pot spune că de câte ori un prieten sau o cunoștință îmi spunea că a mizat pe echipa la care evoluam, evoluația mea a fost foarte slabă. În consecință, nu m-a interesat și nu mă interesează acest subiect”, a declarat Mutu.
„Eu nu am jucat și nu m-au interesat nicodată pariurile. Dacă cineva a făcut-o și este cercetat, să răspundă. Eu voi răspunde atunci când voi fi în cauză, dar chiar nu mă interesează acest subiect”, a spus și antrenorul Petre Grigoraș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE