Home / BC Mures / „Tigrii” ratează podiumul în fața clujenilor

„Tigrii” ratează podiumul în fața clujenilor

Distribuie

bc muresDupă înfrângerea din penultima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin în fața celor de la Phoenix Galați, BC Mureș Târgu-Mureș a cedat și în ultim a rundă a sezonului regulat, pe care l-au încheiat pe locul 4, deși aveau mari șanse să termine pe podium. Partida disputată sâmbătă seara în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a revenit gazdelor de la U-BT cu 80-72 (20-23, 14-18, 25-13, 21-18) și clujenii au încheiat pe poziția secundă. Locurile ocupate nu au o mare importanță, dar punctele obținute în cele 26 de etape vor fi duse mai departe, iar locurile ocupate au fost cele care au stabilit programul primei faze din play-off. Aici, primele șase vor disputa un minicampionat tur-retur, cu 10 etape, după care jocurile fazei a doua se vor juca eliminatoriu, în vechiul sistem, fază în care primele două clasate vor întâlni ocupantele primelor două locuri din play-out, adică locurile 7-8. În urma locurilor ocupate la finalul sezonului regulat, în prima fază din play-off, care va începe la sfârșitul acestei săptămâni, BC Mureș va întâlni în prima etapă, în deplasare, formația Steaua CSM Exinbank București.

Sfertul trei, din nou punctul „sensibil”
Jocul de la Cluj a început în nota de dominare a gazdelor, dar primul sfert s-a încheiat bine pentru mureșeni. U-BT a condus până aproape de jumătatea sa, cu 4-0 și 7-3, după care mureșenii au reușit o serie bună de 10 puncte și au preluat conducerea până la 13-7. În ultimul minut clujenii au egalat la 18, dar Martinic a reușit 3 puncte, iar Gajovic a stabilit scorul sfertului la 23-20. La jumătatea actului secund, BC Mureș s-a desprins prin reușitele lui Mohammed și Barro la 12 puncte (38-26). Pasalic și Dykes au micșorat deficitul gazdelor la 7 puncte înaintea pauzei mari. Debutul sfertului trei a adus revenirea clujenilor, care au preluat repede conducerea. Până la ultima pauză ambele formații s-au aflat cu schimbul la conducere, dar clujenii au pus pe tabelă cinci puncte cu reușitele din ultimele 90 de secunde ale actului, după 54-54. În ultima parte mureșenii au mai reușit prin Gajovic apropierea la la 1 punct, iar la jumătatea sfertului la 3 puncte, dar finalul a fost controlat de gazde, care s-au despins până la 10 puncte atunci când mai era mai puțin de o jumătate de minut.
În afara confruntărilor din penultimele etape ale turneului play-off, în 9 martie și 2 aprilie, cele două se vor întâlni la Oradea, în semifinalele Cupei României, în 10 aprilie.
Marcatori:
U-BT: Adamovic 18 (2×3), Dykes 14, Pasalic 14 (4), Jorovic 9 (1), Torok 9 (1), Zigeranovic 7, Kalnichenko 7 (1), Jucan 2.
BC Mureș: Mohammed 31 (4×3), Pustahvar 13 (3), Martinic 11 (3), Gajovic 7, Barro 6, Jurevicius 2, Lázár 2. Au mai jucat Fraseniuc și Polyák.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.