Home / Administratie / VIDEO: Buget pentru investiţii, la Sângeorgiu de Mureş

VIDEO: Buget pentru investiţii, la Sângeorgiu de Mureş

Distribuie

111Consilierii locali ai comunei Sângeorgiu de Mureş au adoptat vineri, 12 februarie, cu unanimitate de voturi, bugetul localităţii pe anul 2016, în cuantum de 15,5 milioane lei, atât la capitolul „Venituri”, cât şi la cel de „Cheltuieli”.

„Toţi consilierii au aceeaşi viziune”

Primarul comunei, Sófalvi Szabolcs, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că în comparaţie cu anul anterior bugetul din 2016 este mai mic deoarece Guvernul a alocat mai puţini bani preconizaţi din cotele defalcate de TVA. „Bugetul localităţii Sângeorgiu de Mureş este mai mic în comparaţie cu cel din anul 2015, deoarece din partea Guvernului nu s-au alocat sumele preconizate pentru cote defalcate din TVA. Practic, din acea parte de bani produsă de firmele din Sângeorgiu de Mureş o parte revine localităţii şi din păcate nu s-au alocat sumele care trebuiau să se aloce. Bugetul a fost votat în unanimitate, fără certuri, practic toţi consilierii au aceeaşi viziune pe termen mediu şi lung către care se îndreaptă comuna Sângeorgiu de Mureş. Astfel, pentru acest an s-a votat un buget de 15.534.000 lei, faţă de 16.000.000 lei cât a fost cel din 2015”, a afirmat Sófalvi Szabolcs.

Investiţii numeroase

Lista investiţiilor preconizate a fi derulate în acest an pentru comunitatea din Sângeorgiu de Mureş este foarte generoasă, autorităţile locale acordând o atenţie deosebită investiţiilor în infrastructură, dar şi proiectelor sociale. „Majoritatea acestei sume este reprezentată de investiţii. E un lucru îmbucurător că în acest an 2016 numărul investiţiilor va fi mai mare. Principalul capitol al investiţiilor, cam 60-70%, este reprezentat de asfaltări şi modernizări de străzi care au devenit o prioritate după ce pe majoritatea străzilor a fost extinsă şi modernizată reţeaua publică de apă şi canalizare. Au apărut şi elemente noi cum ar fi un azil pentru persoane vârstnice, un azil pentru câinii fără stăpâni, noi terenuri de joacă şi reînnoirea celor vechi. De asemenea, pe lista investiţiilor avem şi un parc pentru tineret, acoperit. Amintesc şi de creşa din Sângeorgiu de Mureş, inaugurată la sfârşitul anului trecut şi care din 2016 funcţionează cu şi mai mulţi copii şi personal. Un lucru pozitiv e că în câteva săptămâni îşi va porni activitatea Poliţia Locală în Sângeorgiu de Mureş, fapt care influenţează bugetul dar care aduce un plus de siguranţă localităţii. Totodată, avem în vedere reabilitarea castelului şi a parcului aferent care va deveni un centru cultural. Avem proiecte mari şi în această sumă sunt incluse, evident, şi cheltuielile legate de învăţământ, şcoală, grădiniţă. Cel mai important lucru este că cea mai mare parte din buget este alocată investiţiilor, care vor determina ca localitatea Sângeorgiu de Mureş să cunoască un nou episod al dezvoltării. Practic, Sângeorgiu de Mureş este cea mai mare comună din judeţul Mureş şi avem şi pretenţia să devină şi una dintre cele mai dezvoltate localităţi”, a menţionat Sófalvi Szabolcs.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.