Home / Consiliul Judetean Mures / Consilierii judeţeni la raport (1): azi, Vasile Boloş

Consilierii judeţeni la raport (1): azi, Vasile Boloş

Distribuie

bolosCotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a activităţii consilierilor judeţeni din decursul anului 2015. Facem precizarea că demersul nostru are ca punct de plecare rapoartele de activitate ale consilierilor judeţeani făcute publice pe site-ul Consiliului Judeţean Mureş, www.cjmures.ro. Episodul de astăzi, primul de altfel, este dedicat consilierului social-democrat Vasile Boloş.
Prezenţa la şedinţe, 100%

Preşedinte al Comisiei social-culturale din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, Vasile Boloş a participat în anul 2015 la toate şedinţele de plen ordinare, 12 la număr, precum şi la toate şedinţele de plen extraordinare, în total 4. „Pentru cei care nu sunt deplin familiarizați cu modul de lucru a unui Consiliu Județean adoptarea unei hotărâri în acest for poate părea un lucru relativ simplu și fără mari dificultăți. Doresc, cu experiența acumulată pe parcursul a trei mandate, să subliniez că procesul de generare, elaborare, dezbatere și aprobare aunei hotărări presupune un efort colectiv care impune respectarea unor anumite reguli odată cu asumarea unor responsabilități de natură socială-economică și juridică. Cunoscând bine aceste lucruri în calitate de președinte al Comisiei social-culturale din cadrul Consiliului Județean Mureș am considerat necesar să discutăm în ședințele comisiei, cu mici excepții, toate proiectele de hotărâre propuse spre adoptare de către Consiliul Județean Mureș. Am procedat astfel din două considerente: primul are în vedere faptul că fiecare proiect de hotărâre are și un efect social ceea ce implică și responsabilitatea comisiei, iar al doilea se referă la faptul că prin aceasta toți cei cinci consilieri, cei cinci membri ai comisiei au avut astfel posibilitatea să aprofundeze, în prezența inițiatorilor, conținutul proiectelor. Acest lucru ne-a indus sentimentul că votăm în deplină cunoștință de cauză fiecare proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a Consiliul Județean Mureș”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Vasile Boloş.

Hotărâri şi iniţiative

În raportul pe anul 2015, consilierul social-democrat a amintit întâlnirile cu cetăţenii, audienţele, diverse activităţi din teritoriu, precum şi iniţiativele şi hotărârile din plenul Consiliului Judeţean. „Dintre hotărârile adoptate în anul 2015 consider că cele cărora, personal, le-am acordat o atenție cu totul deosebită au fost, în ordinea cronologică: hotărârea nr. 16 din 12 februarie 2015 privind aprobarea bugetului Consiliului Judeţean Mureş pentru anul 2015, hotărârea nr. 22 din 5 martie 2015 privind stabilirea unor măsuri pentru derularea procedurii de acordare de finanţări nerambursabile din bugetul public al judeţului Mureş, pentru anul 2015, în domeniile: cultură, culte, sport şi asistenţă socială, hotărârea nr. 45 din 23 aprilie 2015 pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean, hotărârea nr. 123 din 24 septembrie 2015 privind aprobarea angajamentului județului Mureș de susținere financiară a participării municipiului Târgu-Mureș la acțiunea Uniunii Europene Capitală Europeană a Culturii în România, pentru anul 2021. Orice organism de dezbatere și decizie, deci și Consiliul Judeţean Mureş, are, în opinia mea, datoria de a-și îmbunătăți și rafina permanent modul de lucru. În acest sens am făcut două propuneri care, mă bucur, au fost acceptate: una s-a și introdus ca practică de lucru, prezența la fiecare ședință a punctului distinct ”Întrebări, interpelări, răspunsuri, opinii”, cealaltă fiind în curs de pregătire, respectiv posibilitatea vizualizării modului de exprimare nominală a votului în cadrul sălii de ședință”, a menţionat Vasile Boloş.

Monumentul de la Oarba de Mureş, proiect de suflet

În ceea ce priveşte proiectele de suflet, preşedintele Comisiei social-culturale a amintit proiectul referitor la preluarea și administrarea de către Consiliul Judeţean Mureş a Complexului memorial de la Oarba de Mureş. „Ca o reușită, în calitate de consilier, în acest mandat o consider cea legată de finalizarea unei propuneri inițiale de sensibilizare făcute în ședința din 29 noiembrie 2012, privind preluarea și administrarea de către Consiliul Judeţean Mureş a Complexului memorial de la Oarba de Mureş. În ședința din 5 septembrie 2014 a fost depusă din partea grupului de consilieri PSD, din care fac și eu parte, a unei propuneri de hotărâre în acest sens. Această propunere a fost înclusă în hotărârea nr. 129 din 11 septembrie 2014 privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş nr. 53/2014 pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean, precum și efectuarea unor demersuri în vederea cuprinderii în patrimoniul public al județului Mureș a unor morminte și opere comemorative de război. În ședința din 28 ianuarie 2016 s-a finalizat acest proces prin hotărârea nr. 2 pentru completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 42/2001 privind însuşirea inventarului domeniului public al judeţului Mureş, cu modificările şi completările ulterioare care prevede trecerea Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş, precum şi a terenului acestuia, din domeniul public al Oraşului Iernut în domeniul public al Judeţului Mureş şi în administrarea Consiliului Judeţean Mureş”, a menţionat Vasile Boloş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Când trecem la ora de vară

Distribuie România va trece de la ora de iarnă la ora de vară 2024. Această …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.