VIDEO: Cum ajungi la vârsta de 100 de ani Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 218 Vizualizări

VIDEO: Cum ajungi la vârsta de 100 de ani

medic - Copy

A muncit mult femeia, și-a dedicat viața unui ideal nobil și iată că a atins frumusețea desăvârșită odată cu celebrarea a 100 de ani.

DSC_7248

Cu un buchet mare de flori și un tort, viceprimarul Claudiu Maior a făcut o vizită dnei Kovacs Ileana, care în ziua de 20 februarie împlinește un secol de viață. Încântat să o felicite pentru munca depusă în folosul comunității, acesta i-a mulțumit pentru felul în care a contribuit la frumusețea acestui oraș. De meserie medic pediatru, bătrâna a studiat  medicina la Cluj-Napoca, valul vieții a adus-o la Târgu Mureș în anul 1946, a profesat ca și medic până în anul 1960, iar apoi s-a dedicat învățământului, predând la Școala Tehnică Sanitară. Are un fiu și o nepoată, de meserie tot medic.

DSC_7225

Dobândind o amplă experiență în lucrul cu copiii și cu părinții acestora, ca și medic s-a dovedit un foarte bun profesionist, dedicat, precis în diagnostice, cu eficiență imediată în tratamentele prescrise, iar ca și dascăl a educat prin iubire și prin înțelepciune. ” Totdeauna a fost o femeie exigentă, pretențioasă și s-a îngrijit să aducă și să mențină echilibrul familial. Cea mai mare plăcere a ei este să asculte muzică, avem un dulap plic cu discuri adunate de-a lungul anilor. Acum două zile, m-a sunat spunându-mi să deschid repede televizorul, că este un concert cu Plácido Domingo. Avem o familie frumoasă, ne bucurăm că este alături de noi și sperăm să fie încă mulți ani de-acum înainte” ne spune Peter Kovacs, fiul sărbătoritei.

Pediatria este diferită de alte specialităţi care sînt indicate adulţilor, corpul unui copil fiind diferit fiziologic substanțial. Tratarea copiilor nu este asemeni tratării unui adult în miniatură, astfel medicii  pediatrii pot diagnostica şi trata mai multe condiții specifice. Dar, un medic pediatru bun care va participa activ în evoluţia celui mic, poate fi mai mult decît un simplu medic – ci un sfătuitor, un sprijin de încredere pentru părinţi. ” Așa am cunoscut-o pe Ileana. Ca mamă, la ea am mers la consultație cu fiul meu și până când acesta a plecat la facultate, numai la ea am apelat. În timp, pentru că aveam aceeași mentalitate și aceleași pasiuni, în special muzica, s-a legat între noi o prietenie pe viață” ne spune Magda.

DSC_7238

Sărbătorita aștepta oaspeții fiind în compania celei mai bune prietene a ei, Magda Keresztes, de 90 de ani. Cele două femei sunt prietene de mai bine de 60 de ani, motiv pentru care se simt binecuvântate și norocoase că s-au găsit un pe alta în lumea asta nebună, în care tot mai puțini oameni au un sistem de valori curat. Foarte mulți dintre noi ne apropiem unii de ceilalți, dar elementele care sudează o conexiune solidă, puternică și irevocabilă sunt doar câteva… De povestit își povestesc zilnic prin telefon cele două femei și nu se mai satură să se audă.

Omenirea a căutat din cele mai vechi timpuri secretul „tinereții fără de bătrânețe”, bazându-se pe tot felul de ipoteze mai mult sau mai puțin de luat în seamă. Când am întrebat-o pe Ileana Kovacs care e secretul longevității, ne-a răspuns foarte simplu: ” caută să fii cât mai fericit!” Cu alte cuvinte, starea emoțională stă la baza menținerii echilibrului nostru energetic interior, iar stresul de zi cu zi nu face altceva decât să ne distrugă vitalitatea și imunitatea organismului. Așadar, urmați sfatul sărbătoritei și zâmbiți cât mai mult! La mulți ani, Ileana Kovacs!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE