Home / Politic / VIDEO: PMP caută un candidat cu profilul lui Dorin Florea

VIDEO: PMP caută un candidat cu profilul lui Dorin Florea

Distribuie

Clement Negrut si altii_site

Prima parte a după-amiezei de joi mi-am petrecut-o încercând să îmi dau seama ce vor cei de la Partidul Mișcarea Populară (PMP) Mureș de la noi, muritorii de rând, și ce șanse or avea la alegerile locale din iunie 2016 și la cele parlamentare. Ambiții mari au: măcar 5 % în Tîrgu Mureș pentru Consiliul Local, 8-10 % în județ, accederea în Parlament și, de ce nu, spun ei, la guvernare? Cum de la a vrea și la a putea e cale lungă, prima conferință a noii echipe, conduse la nivel județean de Nicolae Matei, nu prea m-a lămurit. Însă, cu siguranță, avea dreptate deputatul Clement Negruț, nașul de botez al noii echipe, că am avut parte de o întâlnire relaxantă, în urma căreia am aflat că vor un candidat la Tîrgu Mureș cu profilul actualului primar, Dorin Florea, că președintele Iohannis are o nouă titulatură – premierul de la Grivco și că superimunitatea parlamentarilor e neconstituțională – asta e opinia mea, dar ce mai contează?

Organizația județeană a Partidului Mișcarea Populară ne-a invitat ieri la prima lor conferință de presă a noii echipe, conduse de Nicolae Matei, la care a participat și coordonatorul Regiunii Centru, deputatul Clement Negruț.
La startul conferinței am aflat care sunt țintele în procente pe care și le propun PMP-iștii la alegerile parlamentare, cu o stație care va lua însă pulsul electorilor, la alegerile locale din 6 iunie.
Așa că ne-am oprit în vară, când PMP Mureș vizează 47 de primării și Consilii Locale din cele 102. În unele cu șanse, iar în altele cu ajutorul justiției.
“Urmăresc cu mare atenție ce se întâmplă în orașul dvs., în județul Mureș, au noroc colegii mei în unele localități, nu ne bucurăm de necazul nimănui. În Tîrgu Mureș, domnul primar se pare că nu mai are susținerea PNL-ului, domnia sa are probleme cu justiția, la Reghin, discutam cu domnul Crăciun, are un culoar bun, este foarte important să răspundem cerințelor alegătorilor și societății civile așa cum trebuie, cu oameni pregătiți, cu oameni tineri, cu oameni care pot avea un cuvânt de spus, chiar dacă nu au mai făcut politică. Am ajuns în situația paradoxală când experiența politică nu mai este neapărat un atu sau faptul că faci parte dintr-un partid politic”, a sintetizat deputatul Negruț situația prin anumite circumscripții.
Bineînțeles ca niște jurnaliști de Tîrgu Mureș, curiozitatea noastră a fost dacă vor avea candidat și pentru Primăria Tîrgu Mureș, cine e și dacă sunt dispuși să suporte oprobiul public desemnându-și un candidat care să fure din voturile actualului primar – momentan par dispuși declarativ.
“Vom avea candidat la Tîrgu Mureș, avem deja trei variante din ceea ce m-au informat colegii mei, e care îi trecem prin sondaj și probabil în 2-3 săptămâni o să vă anunțăm candidatul la primărie”, ne-a răspuns parlamentarul.
Apoi credem că oricine ar fi fost curios dacă acest candidat e posibil să fie actualul primar Dorin Florea, așa cum tot se discută mai direct sau mai voalat.
“Nu a avut loc nicio discuție cu domnul președinte, în momentul de față nu luăm în calcul o asemenea variantă. (…) Dar în politică se pot întâmpla foarte multe”, a spus Negruț, semn că ne putem aștepta la orice. Inclusiv la o demisie din PNL a edilului târgumureșean și înscrierea în PMP că aceștia nu sunt dispuși să susțină un independent.
Și mai mult de atât, profilul viitorului candidat al PMP ghiciți cum arată? A fost simplu, nu? Exact. Dorin Florea. “Întotdeauna îi sfătuiesc pe colegii mei când intră într-o competiție să fie pe profilul candidatului cel mai bun. Adică dacă vorbim de domnul Florea, să fie un profesor renumit din Tîrgu Mureș, avem să spun așa o plajă destul de mare de unde putem să alegem un candidat bun, care să fie oarecum după chipul și asemănarea domnului Florea, ca să mă exprim așa plastic”, zise coordonatorul Regiunii Centru a PMP. Sau unul mai bun decât acesta cum a spus mai în surdină liderul PMP Mureș.

Candidatura pentru un viitor președinte al Consiliului Județean, ales indirect de consilierii județeni după cum s-a modificat legea, este tratată mai realist. “Dacă rezultatul politic ne îndreptățește la așa ceva, sigur ne gândim. Însă încă o dată încercăm să rămânem cu picioarele pe pământ și modești”, a subliniat Clement Negruț.
Candidații PMP la alegerile locale vor fi lansați în 9 aprilie, în prezența președintelui partidului, Traian Băsescu. Cel puțin așa ieri pentru că până în aprilie mai este vreme multă. Doi au fost deja prezentați în cadrul conferinței de presă cu mai puțin fast decât ne așteptăm la cea generală.
Ce am mai remarcat în cadrul conferinței ar fi că PMP se consideră un partid din valul nou, care se prezintă în fața electoratului inclusiv cu oameni care până acum un an nici măcar nu aveau treabă cu politica și acum învață din mers, chiar și să facă față unor conferințe de presă .
Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

2 comentarii

  1. Basina de ce nu este in poza???Aha..era ciugulit,mahmurel ca de obicei??!!Pai PMP-istilor-noi astia o mana de romani din Mures deabia reusim sa dam votul partidelor ROMANESTI-!!!Voi sunteti strainezi!!!Anul asta nu-se dau voturi la BASILA.Mangaiati clanta usii pe dinafara si mergeti cu cerseala la alte case.

  2. Jafurile astea din PMP-trebuiau opriti la BARIERA Orasului,dati cu DETETEU-si cu suturi in partea dorsala expediati la Bucuresti-in jegurile lor de cartiere .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.