VIDEO: PRU se întărește printr-o colaborare cu Vatra Românească Politic
  • ligia.voro
  • 1 comentarii
  • 414 Vizualizări

VIDEO: PRU se întărește printr-o colaborare cu Vatra Românească

Foto 1_site

Uniunea Vatra Românească (UVR) va semna un protocol de colaborare cu Partidul România Unită. Consiliul Național de Coordonare al UVR a aprobat sâmbătă protocolul, care urmează să fie semnat în cursul acestei săptămâni. Președinții celor două organizații au susținut că vor candida împreună la alegerile locale și parlamentare, însă fără să fie luat în calcul un algoritm, așa cum se procedează în alte partide. În Mureș, PRU va depune liste de candidați la localele din iunie în 97 de localități.

Președintele Uniunii Vatra Românească, Florin Oproiescu, a obținut sâmbătă, la Tîrgu Mureș, mandat din partea Consiliului Național de Coordonare al organizației de a semna un protocol de colaborare cu Partidul România Unită. La ședința consiliului a fost prezent și liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu.
“Uniunea Vatra Românească înseamnă pentru mine o școală de gândire, o organizație formată din români adevărați care au ținut flacara naționalismului și a sentimentului național aprinsă în ultimele două decenii și jumătate”, a spus președintele PRU după ședința consiliului.
“Pentru noi ca uniune, Partidul România Unită înseamnă ceea ce ne-am dorit de mult, unitatea românilor și că împreună vom reuși să propulsăm PRU în Parlamentul României într-un procentaj semnificativ, astfel încât să determinăm viitorul României”, a declarat președintele UVR.

 

Un alt fel de politică

 

Cei doi președinți au susținut că vor propune pentru cele două scrutinuri – local și parlamentar – oameni onești, curați, fără însă să fie stabilit un algoritm de desemnare a acestora, pentru a se diferenția și astfel de celelalte formațiuni politice existente. “Oferindu-le un alt mod de a face politică decât au fost obișnuiți în ultimii 20 de ani, oferindu-le sinceritate și dovedind că suntem primii în lucrurile pe care le spunem și printr-un lucru care nu s-a mai întâmplat în România în ultimii 26 de ani și românii l-au sesizat în ultimul an și jumătate de când PRU există pe scena publică românească: noi nu vorbim, ci facem”, a mai declarat deputatul Diaconu.
“Eu cred că încă din august 2014 când am avut primul contact cu domnul președinte Bogdan Diaconu am înțeles ceea îmi doresc și eu și își doreau și românii de mult – un alt fel de politică și un alt fel de partid. Dacă vă aduceți aminte, românii au votat întotdeauna contra, noi vrem să le oferim o variantă să voteze pentru”, a completat și liderul UVR, Florin Oproiescu.
Mai multe informații puteți afla din interviul video.

 

Candidat sau nu la Tîrgu Mureș

 

Bogdan Diaconu a declarat că va sprijini la Tîrgu Mureș cel mai bine clasat candidat român și speră ca acesta să fie reprezentantul formațiunii pe care o conduce, însă dacă din sondaje va reieși că acesta e actualul primar, Dorin Florea, e posibil să îl susțină și să nu își desemneze candidat propriu.
Deputatul a mai declarat că are informații potrivit cărora conducerile naționale ale UDMR și PNL ar fi semnat un protocol. “Partidul România Unită va acționa politic în alegerile locale în ceea ce privește Primăria Tîrgu Mureș numai în interesul românilor care trăiesc în Tîrgu Mureș și nu vom face niciun fel de acțiune politică prin care să maximizăm șansele ca Tîrgu Mureș să fie preluat de UDMR, de un primar maghiar, pentru că situația la Tîrgu Mureș este dificilă, este specială și, mai ales, că am informații sigure că PNL-ul iarăși, cum a procedat în ultimii 20 de ani, la fel ca și PSD-ul, printr-un blat politic ordinar, printr-un troc politic cu UDMR, cedează UDMR Primăria Tîrgu Mureș”, a spus Bodgan Diaconu.
Declarația în întregime poate fi urmărită aici.

În județul Mureș, la alegerile locale, PRU va avea liste complete în 97 de localități, potrivit scurtei intervenții a secretarului general al formațiunii politice, Horațiu Șerb, ex-consilier județean în legislatura 2000-2004.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Domnule Oproiescu va sctiu din MOntreal sper sa ma stiti sa nu va pacaliti cu domnul Diaconu cum v-ati pacalit cu tovarasul victor socaciu propulsandu-l ca deputat de mures actualmente consul general in Montreal care habar nu are cu ce se mananca acest post.Din pacate mitici raman tot mitici doar sa-si vada sacii in caruta


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE