Are 10 ani și face din plastilină, artă! Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 393 Vizualizări

Are 10 ani și face din plastilină, artă!

DSC_7703

Mai emoționant de atât nu se poate! Un ludușean de 10 a reușit să cucerească juriul show-ului de talente Next Star, difuzat în ziua de 25 februarie!

Mă jucam deseori în copilărie cu plastilina, uneori mi se întărea ca piatra înainte să apuc să-i dau vreo formă, alteori o amestecam cu apă și devenea mult prea moale, mi se lipea de masă și de degete, îmi ajungea și în păr și pierdeam, în final orice câștig de izbândă. Cu cât mă străduiam mai mult să-i dau o formă, cu atțt mai repede se dezmembra sub ochii mei. Mă jucam deseori cu plastilina în copilărie, dar niciodată nu am avut calitățile necesare pentru a avea success.
Un adevărat talent care a îmbrățisat acest mod de exprimare artistică, un copil care a descoperit că plastilina trebuie bibilită, îmblânzită, dominată pentru a-i executa intențiile creatorului este Vlad Gherman, elev în clasa a V-a A la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș. El a fost cel care s-a aplecat cu cea mai mare atenție asupra secretelor plastilinei, a reușit să o supună, să o transforme sub mâinile sale în forme vii pline de sentimente și sensuri, adevărate capodopere. Îi place, în special, să modeleze animale și avioane, în forme mici, foarte mici, cât jucăriile din oul Kinder, în cele ”mai chinuitoare” detalii. Asta se numește artă!

DSC_7680

În ziua de 16 februarie, Vlăduț a participat la cel mai spectaculos show de talente din România, difuzat de postul de televiziune Antena 1, joi, 25 februarie, de la 20:30. ” Am avut mari emoții, foarte mari, dar numai până când am intrat pe scenă și am ajuns la masă. După aceea m-am relaxat, au fost foarte drăguți cu mine, iar Dan Negru este mult mai înalt decât pare la televizor” ne spune Vlăduț.

Atât prezentatorul Dan Negru, cât și jurații Next Star, s-au convins că Vlad este mai minuțios decât majoritatea copiilor. ”Dacă la zece ani proiectează avioane din plastilină, oare la 20 ce va face?” și-au pus ei întrebarea.

Cel care i-a netezit drumul în realizarea acestui succes este renumitul sculptor luduşean, Ioan Astăluş. Având o expoziție la Cluj Napoca, artistul a deschis o dicuție despre pasiunea lui Vlăduț, într-un cerc de oameni care aveau o implicare în această emisiune-fenomen.  Băiatului i s-a făcut o propunere de nerefuzat, să trimită la postul de televizune un filmuleț în care își demonstrează abilitățile. De aici, până la a-i cuceri pe toți, a fost doar un pas.

Vlăduț mai are trei surori mai mari. Este pasionat de istorie, motiv pentru care se uită mult pe Discovery World din care își îmbogățește cultura generală cu amestecuri despre istorie, cultură, povești reale din viața unor persoane, show-ri misterioase și investigări. Anul acesta, în data de 3 aprilie împlinește 11 ani. Când va fi mare, el vrea să devină arhitect, o profesie care necesită mai multe etape de dezvoltare și pregătire, toate fiind întinse pe o bună perioadă de timp a vieții.

Manipularea unei bucăți de plastilină dezvoltă mușchii copilului, favorizează coordonarea ochi-mână și este receptiv și sensibil la toate tipurile de exprimări emoționale. Cu alte cuvinte, Vlăduț a pășit cu dreptul în viață, iar pe cărarea lui în viitor, soarta a presărat înaintea lui, deja, câteva stele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE