Dronă de noapte şi câine de avalanşă, la Salvamont “Salvaspeo” Mureş Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 202 Vizualizări

Dronă de noapte şi câine de avalanşă, la Salvamont “Salvaspeo” Mureş

111Salvamont “Salvaspeo” Mureş, serviciu public judeţean aflat în subordinea Consiliului Judeţean Mureş, va avea în dotare, din acest an, o dronă specială care va fi utilizată pentru căutarea persoanelor dispărute sau în cadrul altor misiuni specifice de salvare.

Dronă pentru cercetarea zonelor

Potrivit şefului serviciului, Kovács Zoltán Róbert, drona va fi utilizată de personal special instruit în acest sens şi va putea fi utilizată şi pe timp de noapte. “Anul acesta, ca investiţii, echipa Salvamont “Salvaspeo” Mureş a primit şi o dronă cu care vom putea face cercetarea zonelor unde vor fi raportate persoane dispărute, în pădure sau în alt areal. Este foarte important pentru noi acest tip de căutare, pentru că drona respectivă poate zbura mult deasupra pădurii şi vizibilitatea noastră pentru parcurgerea terenului respectiv va fi mult mai uşoară şi mult mai rapidă. În plus, drona respectivă va avea şi opţiunea de “night vision”, deci va putea fi folosită şi pe timp de noapte, ceea ce e important în cazul unor evenimente nocturne, unde fiecare minut este foarte important pentru echipele noastre de salvare. Pentru a pune în funcţiune drona, un coleg din echipa Salvamont “Salvaspeo” Mureş trebuie să meargă la o şcoală specială, pentru conducători de drone”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Kovács Zoltán Róbert.

112

Tas, câinele care nu se teme de avalanşe

O altă premieră de la Serviciul Public Judeţean Salvamont “Salvaspeo” Mureş o constituie echipa alcătuită din câinele Tas von Grof Box, ciobănesc olandez de un an şi cinci luni, şi conducătorul câinelui, Kovács Zoltán Róbert, salvator montan, care se alătură astfel echipei Câini de Avalanşă Salvamont România. “O premieră judeţeană în cadrul echipei Salvamont “Salvaspeo” Mureş este că în anul 2015 a fost înfiinţată o echipă canină a serviciului. În luna februarie 2016, echipajul canin, atât eu cât şi câinele, am primit brevetul naţional de intervenţie în caz de avalanşă. Câinele este la serviciul nostru de un an şi cinci luni, este un câine foarte potrivit pentru asemenea intervenţii, de căutare şi salvare. În ianuarie 2016, echipajul a fost evaluat de către specialişti din Franţa care au dat “undă verde” pentru a putea parcurge Şcoala Naţională de Intervenţie în Avalanşă, care s-a ţinut în Munţii Făgăraş şi a durat zece zile. La finalul stagiului, câinele a trebuit să găsească două victime îngropate în zăpadă, în cel mai scurt timp. Câinele a luat examenul cu brio, iar în momentul de faţă în România există opt asemenea câini care pot interveni în avalanşă”, a afirmat Kovács Zoltán Róbert.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE