Home / Cultură / „Want” – Trupa Guga Junior rocks!

„Want” – Trupa Guga Junior rocks!

Distribuie

Want, spectacol al Trupei Guga Junior, a Teatrului Național Târgu-MureșUn exercițiu amirabil. O gașcă de băieți și fete care se simt foarte bine pe scenă. Liceeni pasionați de teatru care vor, care știu ce vor, care încearcă să afle ce vor, o mână mare de oameni tineri care fac un spectacol sincer, personal – imposibil să nu te impresioneze – cât de bine și de natural se mișcă, cum vorbesc, simplu, deschis – fără emfază și cu cât calm reușesc să treacă peste propriile stângăcii – toate astea pe una dintre scenele Teatrului Național, nu într-un cămin cultural sau în sala festivă a liceului.
Trupa Guga Junior e unul dintre proiectele foarte faine ale Naționalului. „Want” e al treilea spectacol cu care au ieșit la public și, în curând, vor veni cu al patrulea. Sâmbătă după-masă, în 13 februarie, de la ora 17.00, Sala Mică a Naționalului a fost plină și chiar dacă „Want” se joacă de la începutul acestei stagiuni spectacolul mi s-a părut proaspăt, iar bucuria actorilor de a fi pe scenă a fost molipsitoare.
Actorii juniori dansează, spun monologuri, prezintă scene amuzante din registrul cotidian al adolescenților, cum e când ajungi prea târziu acasă, cum merg întâlnirile, apoi îți spun ce vor ei de la ei înșiși, de la școală… între timp mai dansează… și te trezești emoționat că s-a terminat reprezentația. Îți mai rămâne doar să zâmbești și să aplauzi.
Merită menționată și coregrafia spectacolului; cu peste 20 de oameni pe scenă, nu-i puțin lucru să-i faci să arate bine, coerent împreună și, dincolo de treaba asta, să mai și realizezi imagini coregrafice faine, chiar e ceva.
Spectacolul arată foarte bine, adolescenții sunt minunați, iar faptul că au ocazia să lucreze și să-și prezinte munca într-un spațiu profesionist e extraordinar. Așa că… pot doar să-i felicit și să vă invit să mergeți să-i vedeți și voi dacă nu ați fost încă – Guga Junior rocks!

Spectacolul se va juca de două ori în luna martie, în cadrul Săptămânii altfel – la aceste reprezentații e puțin probabil să mai prindeți locuri, dar încercați pentru reprezentația din 8 aprilie, de la ora 17.00.

Regia, scenografia și ilustrația muzicală: Scott Johnston; asistent de regie: Kacsó Judit-Andrea; regizor tehnic: Stelian Chitacu. Distribuție: Grama Paul Gabriel, Kacsó Anita, Moldovan Dorothea, Boar Mihai, Kiorean Cosmin, Rus Alexandra-Bianca, Tritean Raluca, Gorea Raul, Gorea Sara, Gidófalvi Imola, Oltean Anastasia, Ferenczi Paula Ştefana, Moldovan Rareș, Maior Iulia Teodora, Olar Diana Maria, Ștețco Patricia Alexandra, Dobrin Ioana Larisa, Dragoş István, Târşoagă Mădălina, Ungur Ligia, Poienar Alexandra, Deaconu Şerban, Barabás Kriszta, Băgăian Raul Mihnea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.