Documentarele britanice revin la ”Arta” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

Documentarele britanice revin la ”Arta”

David-BowieCele mai bune documentare britanice vor putea fi vizionate, în luna martie, la cea de-a cincea ediție a “British Documentary”, eveniment organizat de British Council în parteneriat cu Asociatia K’ARTE și Primăria Tîrgu Mureș. Ediția din acest an cuprinde 9 proiecții care vor avea loc în perioada 5 – 27 martie, în zilele de sâmbătă și duminică, începând cu ora 18.30, la Cinema Arta, în Sala “Flora”. ”Păstrând tradiția edițiilor anterioare, filmele ce vor fi prezentate în cadrul British Documentary mizează pe diversitatea temelor abordate, ele fiind nominalizate sau câştigătoare ale unor premii acordate la Festivalul de film documentar Grierson, dar și a unor importante premii Bafta”, a precizat Eliodor Moldovan, președintele Asociației K’ARTE.

Documentar despre David Bowie

Ediția a cincea a “British Documentary” la Târgu Mureș debutează sâmbătă, 5 martie, cu un film despre una dintre cele mai mari personalități muzicale ale ultimelor cinci decenii – David Bowie (8 ianuarie 1947 – 10 ianuarie 2016). „Cinci ani” urmărește evoluția lui Bowie de la „Ziggy Stardust” la starul de muzică soul din „Young American”, ajungând până la „Thin White Duke”, printr-o serie de materiale de arhivă din colecții din lumea întreagă.

De la istoria urbană, la personalități artistice

Noua ediție a documentarelor britanice mai aduce în prim-plan o selecție ce cuprinde teme deja consacrate în repertoriul „British Documentary”: știința încântătoare („Bucuria logicii”), istorie urbană („Metroul londonez”), mass media și manipulare, conflicte religioase în lumea contemporană („Libertatea de a promova ura”), portrete ale unor personalități artistice sau culturale (“Lucian Freud: tabloul unei vieți”, “În căutarea lui Sugar Man”, “Tolstoi”) subiecte sociale („Impostorul”, „Școala ultimei șanse”). Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE