Home / Sport / Începe ediția a V-a a Ligii Liceelor

Începe ediția a V-a a Ligii Liceelor

Distribuie

1La mijlocul lunii martie vor demara jocurile celei de-a V-a ediții a Ligii Liceelor la fotbal în sală. La fel ca și în ediția trecută, la start se vor alinia 17 echipe, reprezentând colegiile naționale, liceele teoretice și tehnologice, grupurile școlare târgumureșene. Proiectul lansat în urmă cu patru ani de firma Joma România, cu sediul în Târgu-Mureș, prin managerul acesteia, Teodor Luca tinde să devină o competiție de tradiție. Joma România este nu doar inițiatoarea competiției, ci și sponsor, alături de Primăria Târgu-Mureș, oferind echipelor participante echipamentul de joc, precum și mingile. Cele 17 echipe vor fi împărțite în patru grupe, trei cu câte patru echipe și una cu cinci.
Partidele din faza grupelor, care se vor juca în sistem turneu se vor disputa în sălile de sport de la Gimnaziul „Liviu Rebreanu (strada Șurianu), Gimnaziul „Serafim Duicu” (strada Hunedoara) și cea a Liceului cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” (strada Pavel Chinezu), iar jocurile eliminatorii, sferturi, semifinale și finale, la care participă primele două clasate din fiecare grupă, în Sala Sporturilor.
Meciurile se vor juca pe durata a două reprize a câte 25 de minute, iar echipele vor fi alcătuite din 6 jucători (5+1), cu un lot alcătuit pentru fiecare meci din 12 jucători, dintre care 2 portari.

2Felicitări organizatorilor, succes participantelor

La tragerea au participat profesorii instituțiilor participante, iar acesta a fost efectuată în prezența șefului Inspectorului Școlar Județean Mureș, Ștefan Someșan, a viceprimarului Claudiu Maior și a șefului Poliției Locale, Valentin Bretfelean.
„Este normal ca acest eveniment să se dispute în instituția noastră, dacă ținem cont că protagoniștii sunt elevii noștri. Această competiție, aflată la a cincea ediție, dovedește că inițiativa a fost una de succes, profesorii și elevii își doresc această întrecere, iar echipamentele primite și premiile oferite de Primărie îi stimulează. La urma urmei, este o competiție benefică tuturor. Știm cu toții că sportul este o componentă importantă a educației elevului, din toate punctele de vedere, fizic, psihic și intelectual și acest lucru nu poate decât să ne bucure. Urez tuturor participanților mult succes și promitem să fim alături de colegii noștri profesori. În această ediție, înaintea finalei se va disputa o partidă în care se vor înfrunta două selecționate ale profesorilor, echipe alese de elevi, spre amuzamentul lor probabil”, au fost cuvintele șefului Inspectoratului Școlar Județean, Ștefan Someșan.

3Important este să participi
Viceprimarul Claudiu Maior a salutat la rândul său felul în care echipele instituțiilor târgumureșene au răspuns de fiecare dată organizatorilor și a subliniat modul în care toți cei implicați s-au comportat pe parcursul primelor ediții.
„Cred că nu este atât de important cine câștigă, important este că se face mișcare, se face sport, pentru sănătatea noastră și a copiiilor. Personal sunt dezamăgit că la mine cel mare dintre băieți face fotbal, dar cel mic fuge mai degrabă la calculator sau stă pe telefon. Mulțumim domnului inspector Ștefan Someșan pentru sprijinul acordat și profesorilor care și-au asumat această sarcină suplimentară, unii dintre ei chiar pătimași. Este foarte important să ai asemenea oameni alături, fără ei nu ar putea fi posibil să organizăm această întrecere. Mulțumiri de asemenea și Poliției Locale pentru că veghează la buna desfășurare și cred că încet, încet, aceasta devine ca un brand. Mărturisesc, am constatat că acest proiect a fost copiat de fostul președinte al clubului ASA, Daniel Stanciu, testat la Timișoara și București, dar nu a funcționat, lucru care spune multe despre oamenii care se implică aici, la noi”, a adăugat Claudiu Maior.

4Fără incidente în ultimele două ediții
Cuvinte de încurajare a adresat și șeful Poliției Locale, Valentin Bretfelean, care a ținut să specifice faptul că ultimele ediții s-au desfășurat în cele mai bune condiții. „Adresez felicitări tuturor care au avut această inițiativă și celor care s-au implicat în desfășurarea primelor patru ediții, în special ultimelor două. Promitem să fim alături, să veghem în continuare la buna desfășurare. Țin să subliniez faptul că, dacă la primele două ediții am avut parte de câteva incidente răzlețe, ultimele două s-au desfășurat fără să fie nevoie de intervenția noastră și sper ca și următoarele să se desfășoare la fel”, au fost cuvintele lui Valentin Bretfelean, care a lansat propunerea ca la ședințele tehnice să fie invitați și căpitanii echipelor participante, pentru a prelua ceva din responsabilitățile de pe durata desfășurării competiției.
5După cuvintele de deschidere nu au mai avut loc dezbateri îndelungate ca la edițiile precedente, când reprezentanții instituțiilor aveau diverse sugestii și amendamente la regulamentul de desfășurare. Aces lucru dovedește că toți au ajuns la un consens și și-au însușit acest regulement. Astfel, s-a trecut la tragerea la sorți a grupelor.

În urma tragerii la sorți, compenența celor patru grupe este următoarea:
Grupa A                                                                             Grupa B
Col. Național „Al Papiu Ilarian”               Col. Economic Transilvania
Lic. Vocațional Reformat                          Lic Teoretic „Gh. Marinescu”
Lic. Teoretic „Bolyai Farkas”                   Col. Național „Unirea”
Lic. Tehnologic „Gh. Șincai”                    Lic. Tehnologic „Aurel Persu”
Lic. Pedagogic „M.Eminescu”

Grupa C                                                                          Grupa D
Lic. Tehnologic „Traian Vuia”                Lic. Vocațional de Artă
Lic. Teologic Romano-Catolic                Lic. Tehnologic Electromureș
Lic. cu Program Sportiv „Szasz A.”       Lic. Tehnologic „Ion Vlasiu”
Lic. Tehnologic „Avram Iancu”              Col. Agricol „Tr. Săvulescu”


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.