Home / Social / Zâmbete în dar oferite în martie copiilor nevoiași

Zâmbete în dar oferite în martie copiilor nevoiași

Distribuie

copiiCopiii de la casa de copii din Glodeni vor avea parte de o bucurie cu prilejul zilei de 8 martie. Debutează campania „Zâmbete în dar”, ce își propune să aducă cât mai multe zâmbete pe buzele copilașilor nevoiași, care nu îndrăznesc să-și dorească jucării și dulciuri, ci un acoperiș deasupra capului. Echipa JCI Târgu-Mureș și echipa „Zumbărețelor” organizează marți, 8 martie, în incinta Promenada Mall, începând cu ora 19,00, un flashmob în scop caritabil, ceea ce înseamnă că mureșenii sunt așteptați să contribuie la strângerea de fonduri pentru acești copii.

Martie este una dintre cele mai frumoase luni ale anului. Este perioada în care primim și dăruim mărțișoare și flori, când primăvara începe să-și facă simțită prezența și natura se trezește la viață. În jur, totul începe să prindă culoare, iar pe cer soarele strălucește cu mai multă putere. Pentru a marca cum se cuvine sosirea primăverii, voluntarii JCI Târgu-Mureș și-au propus să demareze un proiect social menit să le aducă o bucurie copiilor greu încercați de soartă. Astfel, flashmob-ul din 8 martie va consta într-o reprezentaţie de dans zumba, interpretat de „zumbăreţe” , la care se poate alătura oricine este inspirat de energia, vitalitatea şi pozitivismul lor. Acest flashmob este organizat pentru a susţine proiectul „Zâmbete în dar”, scopul acestuia fiind de a strânge resurse pentru a ajuta la repararea acoperişului uneia din clădirile aflate în patrimoniul centrului pentru copii „Sfânta Elisabeta” din Glodeni, clădire destinată dormitoarelor copiilor repartizati în acest centru.
„Zâmbete în dar” este echivalentul unui jurnal scris de o mână de oameni, care își doresc să facă fapte bune pentru cei care se luptă cu lipsurile de zi cu zi. Iar, după cum stă scris, așa se și execută. Viața poate avea valențe aparte, atunci când o planificăm, însă, dacă din când în când o lăsăm să vină peste noi, nu are ce să strice. Mai ales în cazul a ceva organizat cu mult pozitivism și ghidat de spontaneitate cum va fi evenimentul caritabil „Zumba flashmob”. Pornind de aici, echipa JCI Târgu-Mureș, împreună cu echipa „Zumbărețelor”, vă invită pe data de 8 martie, în incinta Promenada Mall, începând cu ora 19,00, să oferiți cât mai multe zâmbete în dar. În lipsa unor ursitoare darnice, dorim să contribuim, printr-o colectare de fonduri, la alungarea iernii de pe chipul tinerilor de la casa de copii din Glodeni”, au precizat organizatorii evenimentului.

zambete in darScopul proiectului „Zâmbete în dar”
Potrivit reprezentanților JCI Târgu-Mureș, obiectivul proiectului „Zâmbete în dar” este de a obține resurse materiale care să ajungă la copiii aflați în centrele sociale din Mureș. Totodată, se dorește integrarea copiilor din centrele de plasament în societate şi dezvoltarea personală a acestora prin implicarea în workshopuri și excursii. „Proiectul este parte a platformei JCI am Responsible. Scopul principal al platformei este de a susţine, promova şi genera responsabilitatea socială în rândul populaţiei locale și de a crea schimbări pozitive în comunitatea mureşeană. Aceasta acţionează asemenea unei umbrele: direcţionând resursele şi informaţiile primite din cadrul asociaţiei JCI Târgu-Mureş şi din surse externe, strategic, sub marca JCI am Responsible, spre obiective stabilite în funcţie de necesitatea socială a localnicilor şi a bunăstării generale a comunităţii. În ceea ce priveşte proiectul „Zâmbete în dar”, acesta a fost inclus în cadrul platformei în toamna anului 2015. În prezent, obiectivul lui principal este să obțină și să direcționeze resurse obţinute către centrele sociale de copii din comunitatea mureşeană. De asemenea, proiectul se focalizează şi pe integrarea copiilor din centrele de plasament în societate şi dezvoltarea personală a acestora prin implicarea în workshopuri, excursii şi alte activităţi la care ei nu au acces din cauza situaţiei sociale”, au mai transmis organizatorii.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.