BC Mureș se impune după un final electrizant BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

BC Mureș se impune după un final electrizant

bc muresÎn etapa a II-a a primei faze din cadrul turneului play-off al Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a învins luni seara pe teren propriu cu 72-66 (24-21, 11-18, 16-21, 21-6) formația CSU Atlassib Sibiu. Mureșenii au obținut a șaptea victorie consecutivă în fața sibienilor, dintre care cinci în actualul sezon, după dubla din Cupa României și cea din sezonul regulat. Victoria a fost obținută cu mari emoții, în ultimul sfert, în care BC Mureș a întors rezultatul, după ce au fost conduși cu 9 puncte la ultima pauză și au rezistat peste 8 minute în ultimul act fără să primească vreun coș. Echipa lui Audrius Prakuraitis a început bine jocul cu două aruncări de la distanță reușite de Pustahvar și Martinic. După două minute, Paul a reușit același lucru pentru sibieni, dar a replicat imediat Mohammed, astfel încât până la 9-3 s-au înscris doar „treițe”. Oaspeții au revenit însă și la jumătatea sfertului au preluat conducerea. S-a mers cu avantaj alternativ până la prima pauză, mureșenii reușind la final să ia un avans de 3 puncte. În al doilea sfert, după două libere transformate de Jurevicus, sibienii au echilibrat din nou și au preluat conducerea în ultimele minute dinaintea pauzei mari.

Apărare de netrecut la final
La reluare, avantajul a alternat din nou până spre final, dar cu oaspeții în prim plan. „Tigrii” au redus la un singur punct handicapul și la intrarea în ultimul minut al sfertului trei scorul era 51-52. Acest minut a fost unul nefast pentru mureșeni, care au primit 8 puncte, prin două reușite de 3 ale lui Tincu și Paul, completată de un coș pe sirenă a lui Hardy. Diferența de 9 puncte de la ultima pauză părea greu de remontat. Au trebuit mai mult de două minute pentru ca Barro să înscrie primul coș al ultimului sfert, completat de un coș suplimentar. Recuperările spectaculoase au alternat cu greșeli și aruncări ratate din partea ambelor echipe. După alte două minute a înscris și Mohammed, iar la jumătatea sfertului Barro și-a apropiat echipa la un singur coș. Reușita de 3 puncte a lui Martinic a produs răsturnarea mai puțin scontată, după aproape 8 minute în care sibienii nu au trimis în coș și BC Mureș conducea cu 62-60. Primul coș al oaspeților a venit din partea lui Popa Calotă, dar unul care i-a readus echipa în avantaj. Polyak reușește și el același lucru și BC Mureș conducea din nou cu un minut și jumătate de joc rămas. Lalovic a reușit al doilea coș al sfertului pentru oaspeți, din nou cu schimbare de lider. Au fost însă singurele reușite ale acestora, după care mureșenii au blocat din nou bine și au reușit de această dată să înscrie ei 7 puncte în ultimul minut.
O nouă victorie obținută cu mari emoții, dar BC Mureș se menține pe locul 4, la 4 puncte de liderul CSM Oradea, pe care îl vor întâlni în etapa viitoare, tot pe teren propriu, vineri, 4 martie, ora 18.00.
Marcatori:
BC Mureș: Mohammed 18 puncte (2×3), Martinic 14 (4), Barro 13, Gajovic 10, Lazar 6, Jurevicus 4, Pustahvar 4 (1), Polyak 3 (1)
CSU Atlassib: Lalovic 14 (1), Mijajlovic 12 (2), Paul 10 (3), Hardy 7, Tincu 7 (1), Popa Calotă 6 (2), Gilbert 5 (1), Harrison 5

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE