Cinci rectori și patru miniştri, la UMF Târgu-Mureş Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 322 Vizualizări

Cinci rectori și patru miniştri, la UMF Târgu-Mureş

111Concursul pentru ocuparea poziției de rector la Universitatea de Medicină și Farmaciei (UMF) din Târgu-Mureș va aduce în UMF luni, 7 martie, o delegație de mare prestigiu academic.

Cu acest prilej vor fi la Târgu-Mureș: Ecaterina Andronescu – președintele Senatului Universității Politehnica, București, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Senatului României, fost ministru al Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu – rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, București, președintele Consiliului Național al Rectorilor, fost ministru al Educației și cercetării științifice, Mihnea Costoiu – rector al Universității Politehnica, București, fost ministru delegat pentru Învățământul Superior și Cercetare Științifică și Gigel Paraschiv – ministru secretar de stat în Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Alături de aceștia, din comisie fac parte rectorii Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, Alexandru Irimie precum și doi profesori din străinătate: Gabriel Gurman de la Universitatea “Ben Gurion” din Israel și Kiss Robert Gabor de la Universitatea “Semmelweis” din Budapesta. Comisia este completată de șase profesori universitari și doi studenți din cadrul UMF Târgu-Mureș.

112

La concursul pentru ocuparea poziției de rector s-a înscris un singur candidat, actualul rector al UMF, prof. dr. Leonard Azamfirei. UMF Târgu-Mureș este singura universitate din România care a optat, în urma referendumului organizat în luna septembrie 2015 ca rectorul universității să fie ales prin concurs public, așa cum se întâmplă în universitățile occidentale și nu prin alegeri generale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE