Se caută voluntari care să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor cu diabet Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

Se caută voluntari care să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor cu diabet

tabere copii diabetTaberele terapeutice Yuppi, care vor avea loc în iunie, iulie și august în Șăulia de Câmpie, din județul Mureș, recrutează voluntari care să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice.

Taberele gratuite Yuppi sunt organizate începând din anul 2011, iar anul trecut, alături de copii, s-au aflat 130 de voluntari care i-au ajutat și i-au încurajat, au organizat și coordonat activități, respectiv au asigurat siguranța medicală a taberei. Taberele sunt adresate copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice. În 2015, taberele au găzduit aproximativ 130 de copii proveniți din 13 județe. În prezent, Yuppi colaborează cu 35 de medici specialiști. „Taberele Yuppi sunt gratuite și doresc să contribuie la creșterea calității vieții acestor copii și adolescenți, oferindu-le ceea ce se numește terapie prin experiență: copiii sunt implicați în activități precum echitație, cățărat, canotaj, tir cu arcul, muzică, dans, teatru, fotografie, activități care îi înveselesc, le oferă un plus de încredere în forțele proprii și îi ajută să își învingă temerile”, au transmis reprezentanții echipei Yuppi.

Trei categorii de tabere Yuppi
În acest an, Yuppi recrutează voluntari numiți pur și simplu amici, clasificați în trei categorii în funcție de rolul lor în tabără. Astfel, amicii-gazdă sunt alături de copii participanți ca însoțitori care îi motivează și îi încurajează mereu. Amicii de joacă organizează și coordonează activitățile din tabără (muzică, teatru, cățărat, echitație, tir cu arcul, canotaj, foto, lucru manual). Amicii medicali (medici, asistenți medicali, nutriționiști) au grijă de siguranța copiilor participanți pe toată durata taberei. Pe lângă amici, prin dieteticianul taberei se asigură mesele copiilor într-o formă echilibrată. Doritorii se pot înscrie să participe ca voluntar la una din cele trei tabere Yuppi: 30 iunie – 10 iulie (limba comună – maghiară) – tabără pentru adolescenți cu boli oncologice și artrită juvenilă (13-17 ani), 14 – 24 iulie (limba comună – maghiară) – tabără pentru copii cu diabet (7-12 ani), 11-21 august (limba comună – română) – tabără pentru adolescenți cu diabet (13-17 ani). În fiecare tabără vor participa atât copii români, cât şi maghiari. Toate activitățile se derulează, de altfel, bilingv, totul fiind tradus de voluntari ca să înțeleagă toți copii. Pentru voluntarii români care se înscriu în tabăra din august, cunoașterea limbii maghiare nu este obligatorie. Cei interesați pot afla detalii suplimentare la adresa: www.yuppicamp.ro/inregistrare-voluntari. În perioada 6-8 mai (respectiv pentru echipa medicală, în 7 mai), la Șăulia de Câmpie, va fi organizată o sesiune obligatorie de formare pentru voluntari.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE