Ardeiul iute are gustul specific datorită unui ingredient special numit capsaicină. Cantitatea de capsaicină determină cât de iute este ardeiul. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât ardeiul este mai iute.
Potrivit revistei „Ce se întâmplă doctore?”, consumul de ardei iute are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată 10 dintre cele mai importante propietăţi terapeutice: ameliorează inflamaţiile, ameliorează durerea, îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţește digestia, întăreşte imunitatea, previne cancerul de prostată, ajută în procesul de slăbire, previne ulcerul de stomac, previne diabetul de tip 2 și scade tensiunea arterială.
Ardeiul iute are efecte benefice asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arterială, curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau trigliceridelor.
Sursa: „Ce se întâmplă doctore?”