Home / Cultură / FOTO: „Flash-uri din sens opus”, cu Marian Godină

FOTO: „Flash-uri din sens opus”, cu Marian Godină

Distribuie

KODAK Digital Still Camera

Polițistul Marian Godină, în carne și oase, a fost prezent joi după-masă în Old City Cafe Lounge din Piaţa Trandafirilor, pentru a-și lansa cartea „Flash-uri din sens opus”. Evenimentul a început la ora 18.30 și a fost organizat de editura Curtea Veche, cu sprijinul Azomureș. Alături de autor au fost Irene Arsene, director și cofondator al editurii Curtea Veche și sociologul Mircea Muntean.

Exemplu pentru alte profesii

Irene Arsene a deschis evenimentul. „Marian Godină trăiește, nu scrie această carte”, a spus directorul editurii care a publicat volumul. În continuare, aceasta a susținut că demersul polițistului ar trebui preluat, ca un exemplu, și de alte profesii, considerând că astfel de atitudini se pot constitui într-o „parte esențială a procesului de curățare a societății”. Apoi, Mircea Muntean a vorbit despre „fenomenul Godină” din perspectivă sociologică. „Fenomenul Godină trebuia să existe” a afirmat acesta, considerând că prin ceea ce scrie autorul exploatează o tară evidentă. La început, sociologul a fost curios de ce nu sunt repercursiuni în urma informațiilor pe care le făcea publice Marian Godină, mai apoi a constatat că au început să apară și efectele. Mircea Marian a explicat reacția întârziată a sistemului precizând că „structurile statului sunt cele mai rezistente la schimbare” și a încheiat într-un ton optimist subliniind faptul că, în schimb, în societate există un public care preia astfel de acțiuni/inițiative și le duce mai departe, generându-se astfel și schimbări.

„Prima lansare în deplasare”

„Bucureștiul a devenit a doua casă pentru mine, iar Brașovul, după cum știți este orașul meu natal, așa că nu cred că greșesc dacă spun că aceasta este prima lansare din deplasare”, a afirmat Marian Godină la începutul discursului. Apoi a glumit spunând că în Brașov nu s-a înghesuit lumea la autografe pentru că mulți aveau deja semnătura autorului pe procese verbale. „Atunci când am scris-o mi-am dorit ca această carte să producă niște schimbări, niște schimbări de percepție, în primul rând ca oamenii să-I privească altfel pe polițiști, în al doilea rând ca șefii polițiștilor să-i privească altfel pe subalterni”, a mai spus acesta. „Încet, încet își atinge țelul această carte, primesc deja sute de mesaje, în care oamenii îmi spun că privesc cu totul altfel un polițist”, a completat Godină, povestind și cum unii dintre superiorii săi au început să-și depună dosarele de pensionare.

[zizigallery id=1926]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.