Home / FC Municipal / George Ciorceri: „Reîntoarcerea la ASA, o revenire „la bază”. La mulți ani, Laci!

George Ciorceri: „Reîntoarcerea la ASA, o revenire „la bază”. La mulți ani, Laci!

Distribuie

ciorceriGeorge Ciorceri este noul antrenor principal al ASA, al doilea fost jucător al echipei mureșene din urmă cu decenii devenit antrenor, după Florea Ispir, cu care a mai și lucrat Ciorceri. Actualul antrenor va împlini 61 de ani în 3 septembrie și a evoluat la ASA în perioada 1982-1989. A evoluat înainte la formațiile Minerul Bălan (1973-1980) și Viitorul Gheorgheni (1980-1982). Ca antrenor a debut la Centrul de Copii ASA, în anul 1989, fiind apoi secund la prima echipă (1992-1995) și principal (1995-2001). A mai pregătit formațiiile Poli Timișoara și CFR Cluj, cu a promovat în liga secundă în 2003, Câmpia Turzii, Unirea Dej, Unirea Alba Iulia, echipa secundă a CFR Cluj, Arieșul Turda, și din nou CFR Cluj, ultima echipă pregătită, în 2015.

Reporter: Cu ce sentimente revii la echipa la care ai evoluat în urmă cu decenii?
George Ciorceri: Mă întorc la ASA după 16 ani, acum în postura de antrenor. Este o reîntoarcere „la bază”, ASA este echipa la care m-am format ca jucător, dar și ca antrenor. Sper ca odată cu venirea mea să restartăm parcursul echipei. Fotbalul târgumureșean a fost la cel mai înalt nivel în ultimii ani și știam ce găsesc aici, am fost mereu aproape de echipă în ultimii ani. Acesta poate fi și un atuu al meu, cunosc influențele din interior și exterior, pozitive și negative.
Rep.: Cum consideri valoarea lotului?
G.C.: Avem un lot cu mulți jucători experimentați, alături de alții mai tineri, dar toți preocupați de pregătire. Dorința celor care vor să dovedească faptul că mai au un cuvânt de spus, combinată cu cea a tinerilor care vor să se afirme și așteaptă să le vină rândul poate fi benefică, mizez pe dorința lor de afirmare.
Rep.: Va fi dificilă orientarea tactică și stabilirea unei strategii?
G.C.: Cred că pot să-mi aduc și eu aportul la ceea ce înseamnă o schimbare de orientare cu privire la componența lotului. Tactica pe care o vom folosi va fi aceea de a obține victorii, dacă putem și glumi. Legat de tactica și sistemul pe care îl voi folosi este prea devreme să mă pronunț. Trebuie mai întâi să cunosc mai bine jucătorii, să văd care pe ce post dă randamentul optim, dar și postul pe care își dorește acesta să joace. Fiecare jucător are personalitatea sa și de acest lucru trebuie să țin cont. Ca antrenor trebuie să mă adaptez profilului jucătorilor pe care îi am în lot, nu pot să impun un anumit sistem dacă nu am jucătorii potriviți pentru acel sistem.
Rep.: S-a stabilit un obiectiv sau o strategie pentru acest final de sezon?
G.C.: În această ecuație nu suntem singuri, depindem de mai mulți factori. Important este să trecem de primul meci cu bine, să mai obținem puncte, să ni se acorde o mai mare credibilitate. Despre alte obiective este prematur să vorbim. Ca antrenor, sunt conștient de faptul că primul criteriu este cel al rezultatelor. Acestea vor fi cele care mă pot susține, nimic altceva sau altcineva. Va urma apoi și revigorarea despre care vorbeam. Mă refer la obligativitatea impusă de federație, de a folosi din sezonul viitor jucători tineri, politica clubului fiind acum ca aceștia să fie dintre cei formați la club. Acest lucru vreau să-l fac cu jucătorii maturi din lot, care au contribuit la performanțele din ultimele două sezoane. Principala strategie va fi aceea că cei mai buni jucători sunt cei care joacă, iar principale obiective vor fi obținerea de rezultate, dacă se poate, și spectacol.
Rep.: Ce mesaj transmiți suporterilor, care au fost alături și în cele mai grele momente, în special la ultimul joc?
G.C.: Mi-aș dori ca spectatorii să vină în număr la fel de mare, așa ca în urmă cu zeci de ani, normal, în funcție de condițiile actuale, vorbind despre capacitatea stadionului. Se știe faptul că și prezența publicului este condiționată de evoluția echipei, dar echipa are nevoie de sprijinul lor.
Rep.: Astăzi este ziua lui Laci Bölöni. Ce mesaj îi transmiți acum, la preluarea fostei echipe?
G.C.: Da, știu. Am jucat cu el doar doi ani, dar ne-am întâlnit mai des în ultima perioadă. Au trecut anii peste noi, dar Laci este același om jovial și optimist, un om mereu în formă. Mesajul meu pentru el este să rămână același om, bineînțeles, alături de urarea LA MULȚI ANI!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.