Creştere spectaculoasă a numărului de maşini din Mureş. Ce spun statisticile Social
  • admin
  • 2 comentarii
  • 965 Vizualizări

Creştere spectaculoasă a numărului de maşini din Mureş. Ce spun statisticile

parc autoLa data de 31 decembrie 2015, parcul auto al judeţului Mureş era alcătuit din 169.359 de vehicule înmatriculate, în creştere cu 9.324 faţă de anul 2014, potrivit raportului de activitate al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, document făcut public pe site-ul instituţiei, www.prefecturams.ro. Raportat la populaţia stabilă a judeţului Mureş, de 531.380 de persoane, cifră stabilită la recensământul din anul 2011, rezultă că în judeţul Mureş există un vehicul înmatriculat la 3,1 locuitori.

13.587 de radieri, anul trecut

Conform raportului, în anul 2015 la nivelul Serviciului public comunitar regim premise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor au fost înregistrate şi soluţionate un număr de 1.010 petiţii şi au fost primite în

audienţă un număr de 84 de persoane. “Pe linie de înmatriculări au fost emise 22.940 de certificate de înmatriculare, au fost efectuate 13.587 de radieri, au fost emise 27.887 de autorizaţii provizorii, s-au emis un număr de opt certificate de probe, iar în trei certificate de înmatriculare au fost efectuate menţiuni operative”, se arată în document.

15.191 de permise de conducere, emise în 2015

Referitor la obţinerea permisului de conducere a autovehiculelor, în anul 2015 activitatea de examinare la proba teoretică s-a desfăşurat în sistem informatic doar în municipiul Târgu-Mureş, la sediul Serviciului public comunitar regim premise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, existând zece staţii de lucru, iar proba practică s-a efectuat în cele patru municipii ale judeţului: Târgu-Mureş, Reghin, Sighişoara şi Târnăveni. “În cursul anului 2015, la proba teoretică au fost examinaţi un număr de 19.442 de candidaţi, dintre care 11.236 au fost declaraţi admişi, ceea ce reprezintă un procent de promovabilitate de 57,79% faţă de 55,45% în anul 2014. Au fost organizate un număr de 253 de examene, media candidaţilor la proba teoretică fiind de 77 candidaţi/zi. La proba practică, au fost organizate un număr de 253 de examene, faţă de 244 în aceeaşi perioadă a anului 2014, iar după generarea programatoarelor au fost planificaţi un număr de 12.842 de candidaţi. Din 11.491 de candidaţi examinaţi, au fost declaraţi admişi un număr de 7.240, ceea ce reprezintă un procent de promovabilitate de 63%, faţă de 71,87% în aceeaşi perioadă a anului 2014. În cursul anului 2015 au fost emise 15.191 de permise de conducere, 88 de permise de conducere fiind preschimbate din modelul vechi de permis, iar 282 au fost preschimbări ale unor permise străine. S-a continuat activitatea de centralizare a fişelor din clasor, rezultând că un număr de aproximativ 22.300 de persoane posedau permis de conducere modelul vechi. Au fost verificate la unităţile sanitare un număr de 5.850 de fişe de consultaţii medicale şi au fost înaintate la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş două dosare de preschimbare a unor permise de conducere, în vederea continuării cercetărilor privind infracţiunea de fals în declaraţii”, se menţionează în raport.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Nu este de mirare ca sunt atatea masini.Evaziunea fiscala si munca la negru caracterizeaza Tg.Muresul inca din anii 90.Finantele, politia procurorii si judecatorii nu si-au facut treaba si nu-si fac nici acum.
    Populatia orasului a scazut drastic dupa ce fabricile si uzinele au fost transformate in Hoteluri sau ruine,iar o mare parte a populatiei maghiara a ales calea pribegiei dupa 90 martie de frica represaliilor impotriva lor.
    Responsabilitatea civica care a caracterizat acest oras sute de ani s-a transformat in evaziune fiscala si munca la negru.Acest lucru este dovedit de numarul mare de autovehicule personale si case construite pe terenuri agricole candva.Marea parte a populatiei s-a inlocuit cu derbedei si imbecili care se simt foarte bine deoarece pot sa faca ce vor ei.Distrug infrastructura orasului, parcurile,in locul copacilor „planteaza”” masinile lor personale,cumpara apartamente nu pentru nevoile lor ci pentru a le inchiria.Orasul care a fost cel mai verde oras din tara ,in zilele noastre a devenit un morman de asfalt prin care tranziteaza intreaga tara.Populatia autohtona mica la numar nu mai poate schimba in bine nimic.Acesti derbedei si imbecili vor alege mai departe din randurile lor conducatorii orasului care la randul lor vor planta in varful institutiilor statului tot derbedei si imbecili loiali lor.Deci adio parcuri, piste de bicicleta,copaci verzi,autobuze moderne.Ramane praful,tot mai multe masini,infrastructura distrusa,peretele blocurlor intepuite cu cosurile de fum cu care populatia se autogazeaza si foarte multi oameni bolnavi.

    • Aşa este, Tg Mureş a devenit treptat un oraş de mafioţi care au pus mâna pe apartamentele pe care le închiriază tuturor celor care din lipsă de altceva mai bun, o perspectivă, vin în oraş să muncească. Populaţia oraşului în anii 80 a fost formată din oameni aduşi de peste tot din ţară şi îngrămădiţi în bolcurile din Tudor şi Dâmbu. Acum sunt descendenţii lor sau cei care vin şi muncesc cât să plătească chiriile şi să mănânce.Oamenii buni, valoroşi pleacă din oraş. Apar blocurile noi înghesuite construite fără a respecta regulile elementare de urbanism. De asemenea, Primăria a stricat toate arterele mari, tăind practic trotuarele din Tudor şi Dâmbu, astfel că nu mai pot trece decât două persoane venind din sens invers. Dacă ai nevastă, copil, adio, mergi ca şoarecii, unul după altul. Cladire E-ON oboseşte cartierul Tudor, blocurile de lângă şoseaua de centură, distrugerea oricăror spaţii verzi, lipsa preocupării Primoriei de a face parcuri noi au sufocat oraşul făcând viaţa greu se suportat.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE