23 de dispoziţii şi hotărâri, atacate în contencios administrative în 2015 Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

23 de dispoziţii şi hotărâri, atacate în contencios administrative în 2015

prefecturaÎn decursul anului 2015, autoritățile administraţiei publice locale au comunicat Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş un număr de 54.863 de acte administrative în vederea exercitării controlului de legalitate, din care 47.149 au fost dispoziții și 7.714 hotărâri.

179 de acte administrative, notificate

Potrivit raportului de evaluare a activităţii desfăşurate de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş în anul 2015, ca rezultat al exercitării controlului de legalitate dispus de prefectul județului Mureş, s-a constatat că unele acte administrative au fost adoptate sau emise cu încălcarea legislației în vigoare, fapt ce a dus la formularea unor notificări pentru un număr total de 179 acte administrative, dintre care 159 de hotărâri și 20 de dispoziții. “Din totalul de 179 de acte administrative pentru care s-a inițiat procedura notificării, un număr de 126 au fost revocate, modificate sau completate, pentru 13 au fost formulate acțiuni în contencios administrative, 11 hotărâri și două dispoziții, și 40 de acte notificate se află în lucru. De asemenea, pentru alte 10 acte administrative – hotărâri adoptate de Consiliile Locale – au fost introduse direct acțiuni în contencios administrativ, potrivit prevederilor articolului 3 alineatul (1) din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare, fără formularea unei plângeri prealabile”, a precizat Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş.

Şedinţe de instruire cu primarii şi secretarii

Totodată, prefectul judeţului Mureş a subliniat că din cele 23 de acte administrative atacate în contencios administrativ, pentru trei s-au pronunțat soluții definitive, două favorabile şi una nefavorabilă, iar pentru celelalte 20 de acte administrative încă nu s-au pronunțat hotărâri definitive.

În acelaşi raport se mai menţionează că “în perioada de referinţă au fost organizate două ședințe de instruire cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale din județul Mureș la care au participat profesori specializați în administrația publică, trei ședințe de îndrumare cu secretarii unor localități și o ședință de îndrumare cu primarii și secretarii, în urma controlului efectuat de către Corpul de Control din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE