Home / Uncategorized / Top 5-sporturi extreme

Top 5-sporturi extreme

Distribuie

windsurfingSporturile extreme s-au răspândit în toată lumea şi au devenit populare în rândul tinerilor din timpurile moderne. Avansarea în tehnologie a devenit unul dintre cele mai importante impulsuri din spatele apariţiei lor. Nevoia de inedit, de provocare şi de adrenalină, a dat naştere activităţilor sportive extreme. În cele ce urmează topul celor 5 sporturi extreme care merită descoperite.
1. Windsurfingul
Tot pe aceeaşi linie este şi windsurfingul un alt sport nautic, practicat cu ajutorul unei plăci de windsurf, cunoscută ca placă de surf, care este condusă de o singură pânză. Acest sport extrem este o combinaţie perfectă de navigaţie şi surfing. Vântul de aproximativ 15-25 de noduri marine creează un mediu ideal pentru windsurfing. Acesta a apărut în anii ’60, însă şi-a cunoscut perioada de glorie abia în anii ’80, ceea ce a dus la recunoaşterea ca sport olimpic, în 1884.
2. Surfingul
Surfingul este un sport de apă de suprafaţă. În ceea ce priveşte, surfingul se crede că a făcut parte din cultura polineziană antică şi a fost observat pentru prima oară de către europeni. Unele persoane practică surfingul ca o activitate de recreaţie în timp ce alţii îşi dedică întreaga viaţă acestui sport.
3. Zborul cu balonul cu aer cald
În ceea ce priveşte, balonul cu aer a fost prima tehnologie de zbor pentru oameni. Primul zbor cu balonul a fost înregistrat în Franţa în 1783. Pe de altă parte, este unul dintre cele mai populare sporturi extreme din întreaga lume.
4. Zborul cu parapanta
Zborul cu parapanta este un alt sport aerian. Proiecţia aeronavei şi modul de zbor sunt asemănătoare cu cele din cadrul deltaplanului. Pentru ca zborul cu parapanta să fie eficient o persoană trebuie să cunoască proiectarea aeronavei, conceptul de zbor şi ingineria implicată în activitate.
5. Zborul cu deltaplanul
Acesta este un sport aerian în care pilotul zboară cu aeronava atârnat în ham. Piloţii manevrează aeronava prin schimbarea greutăţii corporale sau prin sisteme moderne de control a aeronavei. Având în vedere progresele tehnologice, piloţii de astăzi pot zbura sus pe distanţe mari şi pot efectua acrobaţii.

Sursa: http://jurnalspiritual.eu


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Curăţenia de Primăvară – Primăria Reghin

DistribuieCOMUNICAT Municipiului Reghin, organizează în perioada 14 martie – 21 aprilie 2016, acţiunea de salubrizare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.