Cea mai importantă manifestare științifică studențească revine la Târgu-Mureș Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 155 Vizualizări

Cea mai importantă manifestare științifică studențească revine la Târgu-Mureș

marisiensisLiga Studenților din Tîrgu Mureș anunță că ediția cu numărul 20 a Congresului International pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti „Marisiensis” 2016 va avea loc în perioada 30 martie – 3 aprilie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi în spitalele afiliate. Lucrări ştiinţifice, lectori internaţionali, ateliere de lucru, excelenţă profesională şi academică şi un bogat program social şi cultural. De acestea vor avea parte participanții.

Anul trecut, la a XIX-a ediție a Congresului Internațional de Comunicări Științifice pentru Studenți, Tineri Medici și Farmaciști „Marisiensis” au participat peste 800 de studenți, 150 de cadre universitare şi 100 de cadre medicale. Pe lângă medici din țară, la manifestare au luat parte și invitați internaționali, precum Prof. Univ. Dr. Andreas Böck, de la Universitatea de Medicină din Viena, Acad. Prof. Dr. Irinel Popescu, cunoscut în România ca fiind cel care a introdus transplantul de ficat în practica medicală și Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă, considerat cel mai bun neurochirurg din Europa, cel care a scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator şi a fost primul în România care a făcut operaţii pe creier cu laser.

„Marisiensis” este cea mai importantă manifestare ştiinţifică studenţească desfăşurată în mediul universitar din Târgu-Mureş. Astfel, după succesul ediţiilor anterioare, congresul revine la sfârșitul acestei luni, manifestarea reprezentând un bun prilej de a prezenta rezultatele muncii de cercetare şi de a asista la cursuri şi workshopuri despre cele mai noi descoperiri. „Principalii noştri parteneri, conducerea Universităţii şi cadrele didactice, sunt receptivi la inovaţie, se remarcă prin excelenţă academică şi profesională. Congresul reprezintă oportunitatea perfectă de a vă prezenta rezultatele cercetării şi de a lua parte la numeroase cursuri şi workshop-uri în care vor fi prezentate cele mai recente descoperiri. Ajuns la a 20-a ediţie, standardele Congresului sunt ridicate: cadre didactice internaţionale, workshop-uri în cel mai modern centru de simulare din România şi în centrul de medicină de urgenţă, un program social captivant şi cele mai primitoare gazde”, a transmis Marius Beleaua, coordonatorul Comitetului de Organizare.
Foto: Cristina GÂNJ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE