Home / Sanatate / Legătura dintre urcatul scărilor și tinerețe

Legătura dintre urcatul scărilor și tinerețe

Distribuie

stire scariUrcatul zilnic al scărilor ar păstra tinerețea creierului uman, iar efortul nu trebuie să fie prea mare: două etaje pe zi ar fi suficiente – este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători canadieni care și-a publicat studiul în revista Neurobiology of Aging, citată de AGERPRES.

Până acum toți erau de acord că acest tip de mișcare este excelent pentru menținerea formei fizice. Însă studiul condus de Jason Steffener de la Universitatea Concordia din Montreal a arătat un nou avantaj pentru cei care nu evită să urce scări. Cu cât cineva urcă mai multe scări, cu atât creierul său va părea mai „tânăr” în plan strict fizic. Cine face acest lucru toată viața prezintă o scădere a vârstei creierului cu 0,58 ani, relatează directmatin.fr.
Până să ajungă la această cifră precisă, echipa profesorului Steffener a examinat creierele a 331 de adulți, utilizând imagistica prin rezonanță magnetică (IRM), metodă ce permite măsurarea volumului de materie cenușie din creier.

Îmbătrânirea se caracterizează printr-o pierdere vizibilă de materie cenușie. Echipa a comparat volumul cerebral al participanților în funcție de câte ori au urcat scările zilnic. Rezultatul evident a fost că, cu cât o persoană urcă mai multe etaje pe zi, cu atât creierul său rămâne mai „tânăr”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.