Târgumureșeanul Bogdan Ilieș, de la BASF, în Arabia Saudită Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 941 Vizualizări

Târgumureșeanul Bogdan Ilieș, de la BASF, în Arabia Saudită

bogdan iliesBogdan Dragoș Ilieș, tânărul din Târgu-Mureș, student în anul IV la Facultatea din Glasgow, UK, la profilul de chimie, pe care vi l-am prezentat, la sfârșitul anului trecut, în cotidianul Zi de Zi, mai bifează o reușită profesională. După un stagiu de practică în Germania, la cea mai mare companie din industria chimică din lume, BASF, Bogdan a decis să experimenteze un domeniu nou într-o țară exotică, urmând, din luna martie, un internship la o facultate din Arabia Saudită, unde lucrează într-un laborator de biochimie. Bogdan ne povestește, într-un nou interviu, despre această experiență unică, despre viața de student într-o țară arabă, despre așteptări și planuri de viitor.

Reporter: Ai urmat un stagiu de practică în Germania, la cea mai mare companie din industria chimică din lume, iar acum te afli tocmai în Arabia Saudită…
Bogdan Dragoș Ilieș: După experiența din Germania, am decis să experimentez un alt domeniu și o altă cultură. În prezent, mă aflu la King Abdullah University of Science & Technology (KAUST) of Saudi Arabia, unde lucrez într-un laborator de biochimie.

Rep.: Cum ai ajuns la KAUST?
B.I.: Mi s-a propus să vin la KAUST pentru o experiență unică în viață: să fac cercetare într-o facultate care are buget nelimitat. M-a încântat ideea de a lucra într-un asemenea mediu și am început procesul de aplicare. După două interviuri, am primit acceptul și am început munca în luna martie.

1Rep.: Cum ai fost întâmpinat acolo?
B.I.: În Arabia Saudită, nu poți intra dacă nu ai viză, iar pentru asta trebuie să existe un sponsor. KAUST mi-a emis o viză guvernamentală și mi-a cumpărat și biletele de avion. La aeroport, am fost întâmpinat de un oficial de la Guvern, care m-a trecut foarte repede prin filtrele de securitate. Mi-am luat bagajele și ulterior un șofer din partea facultății m-a condus la noua locuință.

Rep.: Cum este viața de student într-o țară arabă?
B.I.: Aici, studenții sunt tratați extrem de bine și trăiesc în condiții de lux. Chiar și pentru un intern, salariul este foarte atractiv, nu mai vorbesc de masteranzi și doctoranzi… Totul este nou și bine pus la punct. Parcă ai avea locul de muncă într-o stațiune de lux.

Rep.: Povestește-mi care este rolul tău acolo…
B.I.: Sarcina mea este de a dezvolta celule modificate genetic care mai apoi vor reacționa cu anumiți compuși izolați din plante. Rezultatele vor fi analizate prin HPLC, iar activitatea compușilor de interes va fi determinată după analiza și interpretarea spectrelor UV.

2Rep.: Cum te-a ajutat experiența din Germania?
B.I.: Chiar dacă fac ceva cu totul diferit, pot să fac față aștepărilor și pretențiilor celor de la KAUST. La BASF, am învățat să fiu meticulos și să duc sarcinile la bun sfârșit într-un timp limită. Lucrurile și calitățile dobândite acolo le voi aplica și aici. Să fii un bun profesionist cere timp, seriozitate și multă răbdare.

Rep.: Care sunt așteptările tale și ce planuri de viitor ai?
B.I.: Mai întâi, vreau să termin acest internship cu rezultate foarte bune. În luna septembrie, mă voi întoarce în UK pentru terminarea facultății, iar apoi voi fi nevoit să iau altă decizie, și anume unde îmi voi continua studiile. Probabil aici sau într-o altă destinație exotică, de ce nu?

3

5

6

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE