Share

Home / Retete / Rețeta zilei: Sarmale de post

Rețeta zilei: Sarmale de post

sarmale-de-post-3125

Ingrediente:

Sarmale de post

1 varză murată

150 gr bulgur fin

300 gr ciuperci proaspete

3-4 linguri nucă tocată mărunt din cuțit

1 ceapă

1 cățel usturoi

1 linguriță boia dulce

2 lingurițe pudra de ciuperci

1 linguriță cimbru uscat

1/2 linguriță chili (sau 1/2 linguriță harissa)

1/2 legătură pătrunjel

100 ml bulion

3-4 fire cimbru uscat

1 linguriță vegeta de casă

4 linguri ulei măsline

sare, piper

Bucăți: 20

Preparare

Sarmale de post

Desfaceți cca 15 foi de varză de pe căpățână și le tăiați în două dacă sunt mari. Le curățați de cotorul tare de pe mijloc și le fierbeți în apă timp de 20 minute.

Bulgurul îl acoperim cu apă fierbinte și lăsăm 10-15 minute să stea și să se umfle.

* vezi aici mai multe detalii despre bulgur și cum se prepară

Ceapa tocata mărunt o călim în uleiul încins. Când e moale, oprim focul și adăugăm boiaua, usturoiul strivit și sare și piper după gust.

Adăugăm ciupercile tăiate cubulețe mărunte, bulgurul (care între timp a absorbit toata apa), cimbru, nucile, pudră de ciuperci, chili și pătrunjelul tocat mărunt. Amestecăm bine. Gustați de condimente și mai adăugați dacă este necesar.

* pudra de ciuperci o adăugați doar dacă nu folosiți ciupercile proaspete de pădure; eu am folosit champignon, de aceea am adaugat pudră

În foile de varză opărite (răcorite un pic ca să se poată manevra) împachetăm sarmalele, punând câte o lingură de umplutură pe fiecare foaie.

* pentru începători, vedeți aici cum se împachetează sarmalele ușor

Pe fundul oalei așezăm frunze de sarmale tocate fin. Deasupra aranjăm sarmalele. Acoperim cu un alt strat de varză tocată, punem cimbrul și turnăm bulionul. Turnăm apa amestecată cu vegeta naturală cât aproape să le acopere (cca 2 1/2 cani). Punem o farfurioară peste sarmale și le apăsăm un pic să se acopere de apa.

Fierbem pe aragaz cu capac, la foc mai mare până încep să fiarbă și apoi dați pe mediu spre mic, încă cca 35 minute. Verificați să fie fiartă varza, umplutura sigur va fi fiartă în acest timp.

Sursa retete.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Share
Share