Plecări şi demisii din instituţiile publice din Reghin Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 733 Vizualizări

Plecări şi demisii din instituţiile publice din Reghin

maria precup poza material Reghin (1)Municipiul Reghin contabilizează în ultimele zile schimbări la nivelul conducerii unor instituţii , respectiv Detaşamentul de Pompieri Reghin, Spitalul Municipal “Dr.Eugen Nicoară şi Poliţia Municipiului Reghin. Motivele le reprezintă pensionarea comisarului şef de poliţie Vasile Oltean,  promovarea în cadrul ISU Mureş a lui Ioan Chibulcutean, precum şi plecarea de la conducerea spitalului  a managerului Iuliu Moldovan. „Directorul spitalului Iuliu Moldovan de o jumătate de an îmi tot spune că vrea să plece. A stat până la acreditare, care a ieşit foarte bine, şi mi-a spus că nu mai poate sta să conducă spitalul, şi nu am putut nici cum să-l conving să renunţe să plece”, a precizat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin.

Interimar la spital numit de primar

Conducerea acestor instituţii va fi  asigurată de adjuncţi, Iuliu Moldovan urmând să-şi exercite funcţia până la data de 1 aprilie, după care urmează organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului.  „Poliţia şi Spitalul Reghin nu au la ora actuală şefi, funcţia de conducere fiind îndeplinită de adjuncţi.  Ei preiau conducerea celor două  instituţii să nu avem probleme.  Problema este una sentimentală,  pentru că am avut conducători ale acestor instituţii foarte buni. La spital , până la data de 1 aprilie este director în continuare Iuliu Moldovan, nu pute face nimic, după care, prin dispoziţia primarului  o să fie desemnat un interimar până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post. Va fi o comisie în care vom include oameni de specialitate  pentru a fi foarte obiectivă selectarea , să avem un manager de calitate, să mergem mai bine, nu mai rău”,a precizat Maria Precup.

Perspective pentru un spital nou la Reghin

Plecarea directorului Iuliu Moldovan intervine în momentul în care spitalul se pregăteşte pentru noi investiţii, printre care şi înfinţarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU). „Am un regret foarte mare prin plecarea lui Iuliu Moldovan deoarece am făcut o echipă, ne am înţeles perfect. Spitalul la ora actuală arată impecabil, relizat cu bani puţini, şi cu restricţia de a nu face investiţii deoarece este în procedură de retrocedare. Am fost nevoiţi să facem doar reparaţii, să nu depăşim cadrul legal care nu ne permite să facem acest lucru. Chiar am stabilit un scenariu de a scoate Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) în afara clădirii vechi a spitalului, deoarece nu ne permite infrastructura. Avem bani în buget pentru această investiţie, iar domnul director Iuliu Moldovan împreună cu şeful de la achiziţii a găsit varianta containerelor, cum a fost la Târgu Mureş la SMURD, amenajate într-o parte sau alta a clădirii, până se va elucida problema cu retrocedarea. În paralel scriem un proiect pentru un spital nou, pe jumătatea din terenul aferent spitalului,pe terenul nostru care nu intră  în sistemul de retrocedare, şi sper să obţinem finanţare. Am promisiuni de la Compania Naţională de Investiţii pentru finanţarea pentru un spital nou, ceea ce ar fi extraordinar”, a spus primarul municipiului Reghin.

„Fiecare să-şi pună conducători pe care îi apreciază”

Primarul Maria Precup a precizat că numirea unui nou manager la spital va fi decisă de competenţa acestuia stabiltă de o comisie de specialitate. „În ce priveşte poliţia , nu este în subordinea noastră, nu avem nicio putere de implicare, este treaba ministerului de specialitate. Este recomandat ca fiecare să-şi pună conducători pe care îi apreciază profesional, nu politic, şi nu local. Nu vreau să mă implic în problema directorului spitalului, nici până acum nu am făcut-o, cum de altfel e valabil în toate instituţiile , pentru că nu mi se pare corect să stabilesc eu cine este bun să conducă profesorii sau doctorii. Ei trebuie să stabilească cine să fie pe posturile de conducere”, a subliniat primarul Maria Precup.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE