Home / Sanatate / Când mănâncă oamenii mai puțin

Când mănâncă oamenii mai puțin

Distribuie

12022417_811401322325587_1966379253099575317_oPotrivit unui nou studiu, realizat de o echipă de cercetători de la Brigham Young University (BYU) şi publicat în revista Food Quality and Preference, sunetul provocat de procesul de masticaţie scade pofta de mâncare, informează „Ce se întâmplă doctore?”.Acesta este motivul pentru care experţii recomandă ca atunci când oamenii se află la masă să nu asculte muzică şi să nu se uite la televizor sau la un film pe laptop, deoarece aceste sunete pot masca zgomotul pe care îl fac atunci când mestecă. Mai mult, atunci când sunt distraşi de ceva, oamenii tind să consume mai multă mâncare. Cercetătorii au descoperit şi că o persoană mănâncă semnificativ mai puţin dacă se concentrează pe sunetele pe care le face atunci când mestecă şi înghite. La studiu au participat mai mulţi voluntari, care au fost puşi să mănânce covrigei. În acest timp, unii au ascultat muzică tare la căşti, iar alţii au purtat căştile fără a auzi nimic. Cei care au ascultat muzică au mâncat, în medie, 4 covrigei, iar cei care nu au făcut acest lucru au consumat 2,75 covrigei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.