Măsuri ferme și controale sanitar-veterinare de Paște Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Măsuri ferme și controale sanitar-veterinare de Paște

111În scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Mureș a dispus unele măsuri specifice precum și intensificarea controalelor oficiale sanitar veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, transportate și valorificate alimentele de origine animală (carne de miel, ouă etc) și non-animală. ”Controalele oficiale urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate piețele agroalimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, transport și comercializare și sancționarea oricărei încălcări a prevederilor legale”, a declarat dr. Vasile Oprea, director executiv DSVSA Mureș.

112

În perioada 21-27 martie și în perioada 14 aprilie-3 mai, va fi asigurată permanența inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică și va fi afișat programul de lucru, persoana responsabilă și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. ”La acest moment sunt aprobate două centre de tăiere temporară a mieilor pe perioada 21-27 martie unde s-a asigurat și personal sanitar veterinar. Este vorba de centrul din Piața Cuza Vodă din Târgu-Mureș și de centrul din Piața Agroalimentară din Sighișoara. Țin să precizez că sacrificarea mieilor se face la cerere de către cetățeni, urmând ca mai apoi carcasă să fie ștampilată cu ștampila rotundă care atestă faptul că a fost verificată de personalul nostru. Carnea obținută prin sacrificarea în aceste Centre nu poate fi vândută, ea fiind destinată consumului personal al cetățenilor”, a mai explicat dr. Vasile Oprea.

La nivelul județului Mureș există şase abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor unde cei care vor să comercializeze în această perioadă pot să sacrifice aceste animale. ”Le recomandăm tuturor celor care doresc să cumpere aceste produse specifice să se aprovizioneze cu produse alimentare numai din spații sau unități înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Aceasta înseamnă că atât carnea cât și celelalte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar veterinar și nu constituie un pericol pentru sănătatea publică”, a mai adăugat directorul executiv al DSVSA Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE