Apă la standarde europene, la Târnăveni Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 868 Vizualizări

Apă la standarde europene, la Târnăveni

apa 1Compania Aquaserv SA Târgu-Mureş a recepţionat lucrările de reabilitare a Staţiei de tratare a apei din municipiul Târnăveni, evenimentul având având loc miercuri, 23 martie, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale.

Procesul de tratare a apei, modernizat

Investiţia, în valoare de peste 19 milioane lei, include atât reabilitarea unor obiective existente cât şi construirea unora noi, astfel încât fluxul tehnologic să asigure tratarea apei la nivelul cerinţelor legislative în vigoare. “Prin montarea de echipamente noi s-a modernizat procesul de tratare, respective sistemul de predecantare, sistemul de decantare şi sistemul de filtrare cu nisip. S-au introdus şi etape noi pe fluxul tehnologic respectiv preoxidarea cu dioxid de clor, ozonizarea şi filtrarea prin cărbune active. Procesul tehnologic din staţia de tartare a apei va fi monitorizat on-line şi corectat automat prin intermediul sistemului SCADA – Monitorizare, Control şi Achiziţii de Date”, a precizat Torzsok Sandor, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului din partea SC Compania Aquaserv Sa Târgu-Mureş.

apa 2

Utilitatea investiţiei a fost apreciată în mod pozitiv de Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni. “Anul acesta se vor finaliza şi lucrările de extindere ale reţelei de canalizare în Târnăveni precum şi reabilitarea staţiei de epurare a oraşului. Astfel, în scurt timp, toți târnăvenenii se vor putea bucura de o calitate deosebită a apei”, a menţionat Sorin Megheşan.

Contractul de lucrări având ca obiect “Reabilitarea staţiei de tratare a apei Târnăveni” face parte din proiectul POS Mediu “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş”, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, şi a fost semnat în data de 28 februarie 2013 cu Asocierea SC Edas Exim SRL – SC Tehnic Trust SA – SC Beespeed Automatizări SRL – SC Datcomp SRL.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE