„Bătălie informatică” pentru clasele pregătitoare Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 71 Vizualizări

„Bătălie informatică” pentru clasele pregătitoare

claseConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a anunţat încheierea, la data de 21 martie 2016, a fazei I din prima etapă de înscriere a copiilor în învăţământul primar (clasa pregătitoare) pentru anul şcolar 2016-2017.

Potrivit prof. Ştefan Someşan, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, în această fază au fost repartizaţi, cu ajutorul aplicaţiei informatice, un număr de 3.869 de copii, din totalul de 4.610 de cereri validate, ai căror părinţi au solicitat înscrierea la şcoala de circumscripţie. „În data de 25 martie 2016 va avea loc procesarea de către Comisia Naţională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au epxrimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie”, a precizat prof. Ştefan Someşan.

Prevederi din Anexele 1 şi 2 la Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nr. 3158/15 februarie 2016 privind aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017:

– În a doua fază de înscriere, în conformitate cu calendarul înscrierii şi cu programul afişat, la fiecare unitate de învăţământ la care au rămas locuri libere, comisia de înscriere din unitatea de învăţământ analizează cererile-tip de înscriere şi documentele depuse de părinţii copiilor care au domiciliul în afara circumscripţiei şcolare.

– În cazul în care numărul solicitărilor este mai mic sau egal cu numărul locurilor libere, comisia de înscriere validează înscrierea copiilor respectivi în unitatea de învăţământ, fără nicio restricţie.

– În cazul în care numărul solicitărilor este mai mare decât numărul locurilor libere, comisia de înscriere din unitatea de învăţământ aplică criteriile de departajare generale şi apoi, dacă este necesar, pe cele specifice, în vederea stabilirii candidaţilor care vor fi admişi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE