Mureș Monsters, perseverență spre victorie, nu scuze de a chiuli de la antrenamente Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Mureș Monsters, perseverență spre victorie, nu scuze de a chiuli de la antrenamente

pixel1

Te-ai întrebat vreodată care e diferenţa dintre tine şi cei care îşi realizează visele? Te-ai gândit ce au ei, în plus? Chiar dacă au trecut doar 3 ani de când a fost înființată, cu o combinaţie perfectă de viteză, intuiţie şi duritate, echipa de fotbal american Mureș Monsters face furori. Membrii echipei au avut primul antrenament pe data de 16 martie 2013,  iar anul următor participau, deja, la campionatul național. Este membră constantă în campionatul intern, fiind aleasă de două ori consecutiv echipa „fair play” a anului în 2014, respectiv 2015. Laszlo Szollosi, antrenorul și fondatorul echipei, mental şi fizic, are comportamentul unui luptător adevărat și nu arată nici un semn de oboseală. Dacă vrei, poți absolut orice, singurul obstacol în calea realizării oricăror vise, suntem doar noi înșine, potrivit celor afirmate de liderul echipei.

Reporter: Ca și lider al acestei echipe, trebuie să creezi fiecărui jucător conștiința apartenenței la echipă, impui și răspunzi de disciplina din teren. Ai un jucător preferat, un model al fotbalului american?

 Laszlo Szollosi: Preferaul meu este și va fi Ray Lewis, un fost jucător al echipei Baltimore Ravens, agresiv și puternic, dar în același timp un jucător deștept, un adevărat conducător și foarte bun motivator.

Rep: Cum s-a născut în tine pasiunea pentru fotbalul american? Ai și alte hobby-uri?

 L.S: Urmăresc de mult timp acest sport care combină tactici complexe cu calități fizice deosebite ale jucătorilor, un joc în care viteza și forța tronează. Înainte să mă apropii fotbalul american, nici nu știam cât de complex este, câte reguli există și că, pe lângă pregătirea fizică, necesită și foarte multă gândire. Este un sport absolut de echipă, unde nu există individualism, aici fiecare om are atribuții bine stabilite și este dependent de celălalt, trebuie să se ajute reciproc, numai așa echipa poate să avanseze. Da, am și alte hobbyuri în timpul liber, respectiv antrenamentul în sala de forță, jocurile de societate, airsoft și multe alte activități în natură.

Rep: De unde vine, Monsters, numele echipei?

 L.S: Logoul și numele echipei au fost gândite de mine, ideea mi-a venit de la un minut la altul.

pixel2 (1)

Rep: Cine sunt membrii echipei și cu se ocupă ei în viața de zi cu zi?

 L.S: Echipa este formată din 40 de oameni cu profesii diferite, doctori, ingineri, profesori, și aș putea încă enumera multe altele, avem și mulți studenți dar, practic, nu cine ești contează, de unde vii sau cu ce te ocupi. Îndată ce faci parte din echipa Monsters, devii membru al acestei familii mari. Membrii echipei consideră acest sport un  hobby, dar de multe ori tind să cred că pentru majoritatea înseamnă mult mai mult de-atât, le oferă sentimentul de împlinire. Nu este totdeauna ușor să-ți dedici atâta timp cât ai vrea, pentru realizarea acestui scop. Mulți dintre noi avem o familie, un loc de muncă care ne solicită și peste program sau intervin și alți factori care ne împiedică să ajungem la fiecare antrenament. Sunt conștient de sacrificiile lor și le mulțumesc băieților pentru dăruirea și perseverența cu care vin la antrenamente. Dacă vrei ceva cu adevărat, atunci în loc să-ti găsești scuze, strângi din dinți și ești prezent la antrenament.

Rep: În celebrul film ”Any Given Sunday”!,  Al Pacino joacă rolul unui antrenor de fotbal american. Filmul este epic pentru că are un discurs emoțional fantastic, iar pentru asta a fost ales de mulți antrenori din diferite sporturi pentru a-și motiva elevii. Ai un astfel de discurs?

L.S: Da, acela este un discurs foarte reușit pe care l-am ascultat de mii de ori, însă tind să cred că au lucrat mulți specialiști în domeniu, la compunerea lui, ca să iasă într-atât de bine. În acest context, nu mă consider un orator motivațional foarte bun, de fiecare dată când încep să mă adresez băieților înainte de meci, mă inundă un val de energie pe care îl  trăiesc foarte intens, începe să-mi tremure vocea și să-mi pompeze sângele sălbatic în vene, motiv pentru care nu întotdeauna îmi iese așa cum îmi propun. În opinia mea, înaintea fiecărui meci, cu toții trebuie să se automotiveze, să nu lase nici o informație negativă să ajungă la creier și să se concetreze la ceea ce trebuie să facă în teren, avem aceleași scopuri, convingeri și aspirații comune, adică victoria echipei.

 Rep: Ce înseamnă ”rookies”?

L.S.: Rookies sunt acei băieți care joacă pentru prima dată în campionatul național alături de echipă.

Rep: Povestește-mi, te rog, despre campionatul în care jucați acum.

 L.S: La ora actuală sunt 13 echipe de fotbal american în țară, dar din diferite motive legate de situația materială,  numărul insuficient de jucători sau echipamente, doar 5 echipe suntem care participăm în campionatul național din 2016. Acestea sunt Bucharest Rebels, Bucharest Warriors, Cluj Crusaders, Timișoara 89ers și Mureș Monsters. Este a a treia participare consecutivă a noastră în campionatul național și suntem mândri de acest lucru. Chiar dacă ne batem cu echipe mai experimentate, nu ne oprim până când nu aducem la Mureș trofeul suprem, dacă nu în acest an, atunci în anii care urmează!

Rep: În ce fel poate comunitatea locală să susțină echipa Mureș Monsters?

L.S: Orientarea celor 2% este o sursă importantă de venit pentru echipă, motiv pentru care vin cu o rugăminte, celor care vor să ne ajute, să ni se alăture. Mulțumiri aduc Primăriei municipiului, care ne pune la dispoziție terenul de joc pe care putem desfășura meciurile oficiale, terenurile de antrenament și, nu în ultimul rând, transportul asigurat care ne este de mare ajutor. Întreținerea unui club sportiv atrage multe cheltuieli, pentru deplasări, arbitri, echipamente, teren și multe alte mărunțișuri care se adună. Fără ajutorul membrilor echipei, care au o cotizație lunară minimă, și fără ajutorul unor sponsori, nu am exista. Credința noastră este că, în timp vom reuși să atragem și alți sponsori pentru a realiza și alte planuri mărețe, cum ar fi, spre exemplu, organizarea finalei campionatului la noi în oraș, crearea unor echipe de juniori și… de ce nu?! într-o zi să avem și noi terenul nostru propriu de fotbal american.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE