Home / Social / Marș pentru valorile familiei la Reghin

Marș pentru valorile familiei la Reghin

Distribuie

3Zeci de reghineni au participat sâmbătă, 26 martie la Marşul pentru viaţă 2016, organizat în acest an sub genericul “Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”. Elevi, profesori, mame cu copii, oficialităţi, preoţii cultelor religioase din oraş au mărşăluit prin parcul central al oraşului, prilej cu care au subliniat importanţa dreptului la viaţă pentru copilul născut şi afirmarea valorilor vieţii umane în contextul Bunei Vestiri, considerată sărbătoarea femeii şi a mamei creştine.

1“Asistăm la o scădere dramatică a numărului de copii nou născuţi, în timp ce asistăm la o creştere a numărului de copii nenăscuţi. Acest marş este organizat tocmai pentru a atrage atenţia tuturor cetăţenilor români de pericolul în care ne aflăm , acela de autodistrugere. Am pornit pe un povârniş foarte periculos încât într-un viitor nu prea îndepărtat putem să ne desfinţăm ca naţie dacă se merge tot aşa, De aceea, biserica, toate cultele mari din municipiul Reghin, oficialităţi, Primăria Reghin, şcolile din oraş, ne-am adunat să tragem un semnal de alarmă în această privinţă, pentru trezirea noastră ca naţie, pentru a stopa pruncuciderile şi a întări familia, mediul propice pentru creşterea şi dezvoltarea naţiunii noastre”, a precizat părintele Teodor Beldean, protopopul ortodox al Reghinului.

Continuitatea neamului nostru”

2Printre cei prezenţi s-anumărat şi conducerea oraşului, reprezentată prin viceprimarul Ovidiu Marian şi primarul Maria Precup, care au punctat importanţa familiei, implicit a problemei demografice cu care se confruntă România ultimilor 25 de ani. “Această acţiune este organizată în spiritul umanităţii datorită îngrijorării noastre că avem o problemă demografică pe care am tratat-u cu uşurinţă după revoluţie. Mă bucur că biserica a avut această iniţiativă, la care au răspuns prezent în special tinerii. Din păcate sunt destul de puţini oameni care au participat, şi am dorit să tragem un semnal de alarmă, în special pentru tineri , să dovedim că fiecare familie trebuie să aibă doi copii pentru a asigura continuitatea neamului nostru”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin .


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pactul pentru Tineri ajunge la Târgu Mureș

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) organizează joi, 28 martie 2024, la Liceul Teoretic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.