Home / Administratie / Investiții importante în Ungheni, în 2016

Investiții importante în Ungheni, în 2016

Distribuie

victor prodanÎn orașul Ungheni, continuă anul acesta lucrările de modernizare de la blocuri, asfaltările de străzi din oraș și din localitățile din jur, primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, arătându-se mulțumit de ceea ce a reușit să facă împreună cu echipa sa în primul mandat. Într-un interviu, acesta ne dezvăluie care sunt noutățile din orașul Ungheni și perspectivele anului în curs.

Reporter: Cum va fi anul 2016 pentru orașul Ungheni?
Victor Prodan, primarul orașului Ungheni: Va fi un an bogat pentru orașul Ungheni, un an cu o sumă importantă pe investiții, de aproape 4.700.000 lei. Continuăm lucrarea de la blocuri și se va finaliza cu siguranță până în luna mai. După aceea, se vor asfalta patru străzi, trei străzi în orașul Ungheni, și anume străzile Stadionului, Tineretului și Gării, și una în localitatea Cerghid, strada Nr. 2. Investiția se ridică la suma de 2.000.000 lei. Am alocat foarte mulți bani pentru proiecte la branșamente pentru canalizare, proiecte pentru asfaltare de străzi. Se asfaltează strada Broșteni din satul Vidrasău. Întâi, facem studiul de fezabilitate și proiectele tehnice. În localitatea Cerghizel, vrem să facem, de asemenea, pentru o stradă studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Sperăm să le terminăm anul acesta, pentru că avem perspective de a intra în bugetul local o sumă de 2 – 2.500.000 lei, cu care sperăm să finalizăm toate studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pe care le vom face în această perioadă. În satul Morești, vom face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru asfaltarea străzii principale, undeva la un kilometru. Anul acesta, încercăm să asfaltăm toate străzile principale din satele aparținătoare orașului Ungheni. În acești patru ani de mandat, care se va termina în 5 iunie, am reușit să asfaltăm peste opt kilometri de stradă. Am o echipă responsabilă pe care mă pot bizui. În dirigintele de șantier am încredere totală, este un om cu experiență, foarte meticulos, căruia îi place să respecte proiectul ad litteram și nu îmi fac probleme din acest punct de vedere.

Rep.: Sunteți mulțumit de ceea ce ați reușit să faceți în mandatul de primar al orașului Ungheni?
V.P.: Consider că sunt multe de făcut în orașul Ungheni. Promisiunile mele de campanie din anul 2012 au fost pe 8 – 10 ani de zile și în acești patru ani de zile cred că am reușit să-mi depășesc promisiunile. Am reușit să asfaltăm strada Mureșului, să amenajăm blocurile, să schimbăm conducta de apă potabilă, am făcut canalizarea pluvială, un lucru foarte important, trotuare, parcări și asfaltări. Sunt investiții pe care mi le-am propus în mandatul de patru ani. Iată că am reușit să depășim și mai avem trei străzi peste ceea ce mi-am propus în primul mandat. Pe lângă aceste realizări, vreau să le reamintesc cetățenilor din orașul Ungheni de sensul giratoriu de la „moară”. Nu pot să nu remarc și implicarea domnului președinte al Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, căruia vreau să-i mulțumesc pe această cale pentru că ne-a sprijinit în acest demers. Consider că acest sens giratoriu este un lucru bun. Traficul s-a fluidizat foarte mult. Anul acesta, vrem să finalizăm lucrările la semibarierele de pe strada Mureșului și strada Bazei. Tot în acest mandat, am pus bazele administrației publice locale cu o sistematizare. Practic, am început din Primărie. Am mutat compartimentele cu publicul la parter. Am creat un spațiu unde cetățenii pot să scrie o cerere, unde au o masă, un scaun. În urma acestor modificări, activitatea a început să se desfășoare normal. De asemenea, la poartă avem o persoană care îndrumă cetățenii când intră în Primărie. Am creat Evidența Populației iar astfel cetățenii din Ungheni nu au mai fost nevoiți să se deplaseze până la Târgu-Mureș, să piardă timp și bani de transport.

Rep.: Știm că ați pus accent și pe învățământ și ați modernizat școala gimnazială din Ungheni…
V.P.: Din prima zi, am pus accent pe învățământ. Am modernizat școala din Ungheni, unde învață în jur de 850 de elevi. Am făcut două săli de clasă, cu toalete, am schimbat parchetul, pereții, tavanul, izolația, deci practic s-a realizat o renovare capitală. În unele săli de clasă s-a schimbat mobilierul. Școala este acum modernă, elegantă și civilizată, în care nu îți este rușine să intri sau să primești pe cineva. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Mureș am avut cuvinte de laudă. Anul acesta, dorim să accesăm fonduri europene pentru grădiniță și creșă. Noi facem studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și în momentul în care se deschid fondurile europene, noi să fim primii. Noi vom fi pregătiți și dacă cetățenii din Ungheni mă vor alege în continuare în 5 iunie, cu siguranță vom accesa foarte mulți bani europeni. Am o echipă competentă și am prins o experiență de patru ani de zile. Să fii primar nu este ușor, este o mare responsabilitate, o cruce grea. Sunt aproape 7.500 de locuitori în orașul Ungheni și tot atâtea probleme. Nu este ușor să gestionezi problemele cetățenilor. Eu mă aplec asupra problemelor oamenilor. Consider că așa trebuie să procedeze un primar care își iubește comunitatea.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Primarul Soós Zoltán, o nouă întâlnire cu cetățeni din cartierul Tudor Vladimirescu

Distribuie Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, s-a întâlnit joi seara, 14 martie, în incinta …

3 comentarii

  1. Un articol tipic care trebuie sa aduca „multumiri din suflet” tovarasului primar si a secretarului partidului de la judet !!!
    In fapt DNA-ul spune ca actualul primar este inscris la studii inalte la Universitatea DNA , deocamdata la fara frecventa !

  2. Satul Sausa, pentru dl. primar NU EXISTA ???
    !!!
    Acolo NU S-A FACUT ABSOLUT NIMIC, IN AFARA DE VRAJBA DINTRE OAMENI, NIMIC, NIMIC

  3. Pacat ca nu a facut si o sala de jocuri pentru alba/neagara unde-i campion!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.