Popicarele mureșene își înving din nou marea rivală și câștigă Cupa României Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Popicarele mureșene își înving din nou marea rivală și câștigă Cupa României

popiceEchipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a cucerit Cupa României. Faza finală disputată sâmbătă pe arena mureșeană a fost dint punct de vedere valoric una de nivel internațional din partea majorității componentelor echipelor participante. Așa cum s-a petrecut în ultimele ediții în fiecare competiție internă, duelul s-a dat între echipa organizatoare și Conpet Petrolul Ploiești. Plecate din postura de favorite, după ce au redobândit și titlul de campioane, al 26-lea din palmaresul clubului, mureșencele au reușit să se concentreze la maximum, multe dintre ele reușind rezultate la cel mai înalt nivel. Indiferent de vârstă, implicit experiență, toate componentele echipei pregătite de antrenorii Orosz István și Seres Jozsef, cu amprentele celui recent retras din activitate, Seres Sándor, sprijiniți și coordonați de Ioan Stan și Antal Matilda, președinte și vicepreședinte a unui club care supraviețuiește aproape miraculos, echipa mureșeană cucerește în continuare trofee și reprezintă cu cinste culorile clubului, ale României, dar face cinste și numelui Târgu-Mureșului în competițiile internaționale.

În întrecerea finală pentru Cupa României, Electromureș Romgaz avea nevoie să învingă formația prahoveană, în ciuda unui minim avantaj oferit de fazele precedente. Sarcina nu a fost deloc una ușoară. Conduse cu măiestrie de Luminița Dogaru, performera întrecerii, atât de pe margine, cât și de pistă, cu un valoros rezultat de 591 de popice doborâte, cea care a fost campioană și cu echipa mureșeană, prahovencele și-au jucat șansa. Toate componentele echipei au reușit rezultate care deseori pot influența soarta unei partide, îndeosebi a celor echilibrate. Ploieștencele au reușit, în ordinea valorică, rezulatele: Cristina Samson 565 p.d., Daniela Lăcătușu 552, Elene Vișan 534, Nicoleta Vișan 531, Giorgiana Vasile 515, cu un total pe echipă de 3288 p.d.

Recent „călită” în competiții internaționale, echipa mureșeană a confirmat și a câștigat această confruntare finală cu un rezultat de 3330 p.d. De această dată Alina Suciu a reușit cel mai valoros rezultat, cu 581 p.d., urmată îndeaproape de Duka Tilda, cea care reușea recent în Serbia două evoluții de peste 600, cu 577, Miklos Katalin 567, sau veșnic tinerele Gyéresi Anna, Doina Baciu și Alexandrina Bornert, cu 547, 536, respectiv 522 de „bețe”.

Rezultatul a stat totuși „pe muchie de cuțit”, deoarece mureșencele au cucerit trofeul cu doar 2 puncte avantaj în clasamentul general și 31 de popice suplimentare doborâte. Astfel, cele 42 de popice din finală puteau fi anihilate de orice evoluție mai slabă a uneia dintre jucătoarele gazdelor competiției, motiv pentru care „Electro” avea nevoie de victorie.

Rezultate bune au obținut și câteva dintre componentele celei de-a treia clasate, Rapid București, unde s-au remarcat Ioana Gonciar, cu 552 p.d. și Andreea Băicoianu, cu 539.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE