Home / Sanatate / Angajații CAS Mureș, suprasolicitați pe partea de relații cu publicul

Angajații CAS Mureș, suprasolicitați pe partea de relații cu publicul

Distribuie

rodica biroPreședintele – director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, ec. Rodica Biro, a declarat miercuri, 30 martie, în şedinţa Colegiului Prefectural Mureş, că angajații CAS Mureș sunt suprasolicitați, în special cei care au atribuții de relații cu publicul. În prezent, sunt 63 de persoane angajate dintr-un număr de 68 de posturi aprobate. În această perioadă, la nivelul CAS Mureș se va întocmi un memoriu ce va fi înaintat Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în vederea obținerii unor posturi suplimentare pentru buna funcționalitate a activității Casei.

„Casa de Asigurări de Sănătate Mureș deservește populația din județ, peste 700 de furnizori sunt în contract, este un volum de activitate extrem de mare și cred că este momentul să spunem că numărul persoanelor angajate care asigură această funcționalitate este unul foarte redus. Avem 63 de persoane angajate dintr-un număr de 68 de posturi aprobate. Sunt insuficiente persoanele care au atribuții de relații cu publicul și suntem conștienți de acest lucru. De aceea, în anumite momente am fost suprasolicitați pe partea de actvitate de ghișeu și de relații cu publicul. Probabil că nu întotdeauna am mulțumit cetățeanul care a intrat în sediul Casei”, a declarat ec. Rodica Biro.

Presiune mare pe angajați
Ec. Rodica Biro a precizat că presiunea și suprasocilitarea acestor angajați este mare, motiv pentru care este necesară suplimentarea posturilor. Pentru optimizarea activității și acoperirea echilibrată a atribuțiilor de serviciu în baza unui sistem managerial competitiv s-a elaborat proiectul de organigramă a CAS Mureș, rezultând fără echivoc necesitatea soluționării următoarelor probleme: ocuparea posturilor vacante și suplimentarea numărului posturilor existente strict pentru domeniile a căror atribuții sunt exercitate de o singură persoană și care devin suprasolicitate – paraclinic, dispozitive medicale și administrativ – sau care sunt suprasolicitate – formulare europene, control.
„Avem și probleme care țin de activitățile majore, pentru că fiecare persoană care lucrează, cel puțin la Direcția Relații Contractuale, este o persoană care gestionează și poartă răspunderea unor sume foarte mari de bani. Trebuie să aibă posibilitatea să lucreze, să colaboreze cu furnizorii (…) Presiunea este foarte mare și suprasocilitarea acestor persoane este mare, motiv pentru care am făcut în repetate rânduri încercări de a obține niște posturi suplimentare. Cred că este cazul să luăm lucrurile mult mai serios și vom încerca la nivelul Casei Județene să întocmim un memoriu material care să ajungă la Casa Națională și care să ne permită obținerea unor posturi suplimentare pentru buna funcționalitate a Casei”, a explicat președintele – director general al CAS Mureş.

 

De asemenea, verificati

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Distribuie Secția Chirurgie Vasculară este relativ nou deschisă, din anul 2018, în cadrul Spitalului Clinic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.