Risipa alimentară pe înțelesul elevilor mureșeni Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 399 Vizualizări

Risipa alimentară pe înțelesul elevilor mureșeni

1 campanieProiectul Food Waste Combat menit să combată risipa de alimente, una dintre cele mai dureroase probleme ale societății contemporane, lansat de Junior Chamber International (JCI), filiala Târgu-Mureș, se bucură de succes și în rândul elevilor mureșeni, care s-au implicat într-o acțiune ce a stat sub semnul risipei alimentare.

Echipa JCI Târgu-Mureș și câțiva studenți din anul II de la Disciplina de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș au desfășurat, zilele trecute, o campanie de informare și educare la nivel preșcolar și școlar în ceea ce privește risipa alimentară, combaterea acesteia, dar și alte aspecte despre legate de alimentație, igienă corespunzătoare și consumul de apă. „Într-o societate în care accentul se pune din ce în ce mai mult pe profit și consum, risipa alimentelor tinde să devină una dintre marile probleme ale secolului, căreia nu îi dăm câtuși de puțină atenție. În acest sens dezinformarea pare să fie factorul determinant. Așadar, primul pas pentru diminuarea risipei alimentare constă în informarea, conștientizarea și apoi în educarea comunității. Activitățile s-au desfășurat sub formă de jocuri în funcție de particularitățile specifice vârstei și nivelul lor de înțelegere, iar copiii au participat bucuroși și plini de entuziasm, oferind exemple de bune practici din viața personală. De asemenea, copiilor li s-a explicat ce sunt dulciurile și alimentele de tip fast-food și de ce nu este bine să abuzăm de acestea, abuzurile având repercursiuni neplăcute asupra sănătății. Copiii au mai aflat de ce este importantă apa pentru organism și care este cantitatea optimă de apă care trebuie consumată pe parcursul unei zile”, a declarat Anca Mărăcine, manager de proiect.

Copiii, interesați de tema risipei alimentare
La final, școlarii au înțeles că se recomandă cumpărarea alimentelor în cantități prea mari, deoarece acestea riscă să fie risipite. „Copiii au fost foarte interesați de tema risipei alimentare, ei au înțeles cât este de important să nu cumpărăm cantități prea mari de alimente, deoarece se vor strica și vor ajunge la gunoi și nu e corect să risipim ceea ce avem, în condițiile în care sunt oameni care nu își permit să cumpere aceste alimente. Activitatea de informare și educare a copiilor s-a desfășurat cu succes, copiii fiind foarte interesați de subiectele prezentate într-un mod interactiv. La final, li s-a oferit copiilor un premiu simbolic, un semn de carte, care să le aducă aminte să fie mai responsabili și nu risipească alimentele”, a mai spus Anca Mărăcine.

2 scoli

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE