S-a lansat Porchetta de Bogata! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 762 Vizualizări

S-a lansat Porchetta de Bogata!

222Chef Cristian Păpuşel din Piteşti, împreună cu primarul comunei Bogata, Laszlo Barta, şi consilierul acestuia, Marian Moscaliuc, au lansat, duminică, la Festivalul Jazz in the Park, preparatul Porchetta de Bogata.
Porchetta este o ruladă din carne de porc foarte aromată de provenienţă italiană, însă acestei reţete i s-au adus câteva tuşe locale: porcul a fost crescut de primar, iar cuptorul a fost confecţionat de consilierul acestuia dintr-un butoi. “Preparatul e făcut dintr-un porc întreg – porc crescut de primar – şi am stat împreună cu primarul 14 ore ca să îl preparăm. Am luat porcul, l-am spintecat pe burtă, l-am dezosat şi a ieşit ca o pătură, cu şoriciul în exterior. După care am condimentat-o, am rulat-o şi am legat-o bine. Am condimentat-o cu coriandru, chimen, enibahar, usturoi. Am pus-o apoi în acest cuptor improvizat (dintr-un butoi de carburant, n.r.) făcut de consilierul primarului din Bogata. Am stat cu primarul până la 6 dimineaţa şi am fost atenţi să nu se ardă. Am pus-o la foc mic, iar sub ea am pus o tavă cu apă şi s-a creat un efect de cuptor umed. Este foarte gustoasă. Trebuie să stea 14 ore la foc mic. Seamănă cu tehnica de confiere şi trebuie stea la foc mic un timp îndelungat”, a explicat, pentru Agerpres, chef Cristian Păpuşel.
Acesta a spus că în cuptorul-butoi s-a improvizat un arzător, temperatura din interior fiind controlată. “La final, am dat focul mai mare şi s-a frăgezit. A ieşit extraordinar de bine. Porchetta este o friptura din carne de porc foarte aromata, e o ruladă dintr-un porc întreg. A fost un porc de 150 de kilograme, am renunţat la extremităţi şi la oase şi am făcut o ruladă. Am mai făcut această reţetă şi este foarte spectaculoasă, arată foarte bine, cei care gustă sunt extrem de surprinşi, deoarece această ruladă rămâne suculentă la mijloc iar exteriorul e crocant. Este o reţetă cu ingrediente de aici, e improvizată aici – avem acest superb cuptor improvizat – clar îi putem spune Porchetta de Bogata”, a mai spus Cristian Păpuşel, care în realitate este inginer metrolog, însă unul pasionat de bucătărie.
Duminică, la Bogata, are loc Festivalul Jazz in the Park, organizat pe fostul teren de fotbal din comuna mureşeană. Un astfel de eveniment a fost posibil după ce localitatea a devenit celebră pe internet datorită unei gafe a rapperului american Snoop Dogg, care a dat check-in pe Instagram în Bogata, judeţul Mureş, în loc de de Bogota, Columbia.
Primarul comunei Bogata, Laszlo Barta, a spus că prin acest festival comuna încearcă să îşi promoveze tradiţiile culinare, cum sunt gulaşul de porc, ciorba de moare de varză cu porc, dar mai ales slănina de Bogata, de trei ori medaliată cu Trofeul Slană Fest de la Cluj-Napoca.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE