Home / Cultură / În jurul unei realităţi, cu Irina Spînu la Camera K’ARTE

În jurul unei realităţi, cu Irina Spînu la Camera K’ARTE

Distribuie

1Camera K’ARTE va găzdui joi, 7 aprilie, de la ora 19,00, primul vernisaj din acest an, expozitia Irinei Spînu intitulată „În jurul unei realităţi”. Irina Spînu (1985) trăieşte şi lucrează în Bucureşti. Originară din Ploieşti, a studiat pictură cu Ştefan Câlţia la Universitatea Națională de Arte din Bucureşti, absolvind master 2010 şi licență în 2008. Expoziţia „În jurul unei realităţi” abordează ad litteram o istorie personală care, ca orice istorie, se cere cercetată și chestionată. O istorie care pune accent nu pe momente decisive cât pe urmele sau senzațiile pe care acele evenimente și obiecte reper din trecutul artistei le-au lăsat în traiectoria personală.

2Picturile Irinei Spînu funcționează în logica unei senzații vagi – declanșate de un stimul sau altul, ele par să reflecte caracteristicile acelor stimuli (a unor realități) fără a putea localiza exact „rana”. Irina Spînu afirmă că „obiectele dragi, obişnuite (ghemul de lână, cuburile de lemn, plantele preferate etc.), au devenit prin asocierea lor cu oameni şi momente nişte personaje în sine. Aceste obiecte lasă asupra memoriei urme şi vorbesc despre cum purtăm secvenţe (imagini, peisaje, samd) ce devin relevante sau foarte importante în prezent. Totul se petrece în linişte, într-un timp sideral, într-o tăcere înconjurată de un ritm vegetal. Plantele sunt elemente de legatură care amintesc de regenerare şi de schimbul continuu între prezent şi ceea ce devine amintire, căci scopul lucrărilor este de a extrage și reactiva acele imagini icoană ce împrospătează pasaje familiare dincolo de vreme”. Compoziţia lucrărilor mizează pe simplitate și de cele mai multe ori sentimentul de centralitate este predominant. Perspectiva este diminuată, tocmai pentru a sublinia funcția selectivă şi arhivistică a timpului, a istoriei. În jurul unei realităţi, expoziția Irinei Spînu, va fi deschisă până la sfârșitul lunii aprilie.

 

De asemenea, verificati

Conferință de presă pe tema acțiunilor premergătoare evenimentului cultural al anului: Concertul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș la Viena

Distribuie Un epocal eveniment cultural se anunță în toamna acestui an, este vorba despre concertul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.