De ce e bine să dormi gol pușcă Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 338 Vizualizări

De ce e bine să dormi gol pușcă

s560x316_somn

Jurnalista Gigi Engle scrie, intr-un material publicat de elitedaily.com, despre „stiinta corpului uman”, intr-o abordare mai putin obisnuita. „De cand ma stiu, am lasat pijamalele in cuier si am dormit goala. Spre surprinderea colegelor mele de camera, eu dorm fara haine si nu ma simt deloc straniu. Este confortabil, cheltuiesc mai putini bani pe haine penibile, pe care oricum le vedea doar ursuletul meu de plus”, marturiseste Gigi.

„De ce mi-as pune pijamaua, cand ma pot bucura de nuditate, de asternuturi, care reprezinta singura bariera intre mine si patul meu drag? Nu sunt singura care crede in somnul fara haine. Potrivit unui studiu din 2012, doar 8% dintre americani au curaj sa doarma goi. De ce ar trebui insa sa facem asta?”, scrie Gigi Engle, care da urmatoarele argumente pentru somnul „gol”:

O sa dormi mai bine. Potrivit Academiei Americane a Medicamentatiei pentru Somn, temperatura corpului scade in mod natural, atunci cand dormi profund. Pijamalele ar putea compromite acest ciclu firesc al temperaturii si bioritmul va fi dat peste cap, scrie elitedaily. com. Acelasi dezechilibru poate duce si la aparitia insomniilor. Daca nu ai o temperatura optima, n-o sa poti dormi bine. Renuntarea la haine, pe timpul noptii, tine, deci, de stiinta, scrie Engle.

Secrete ale cuplurilor satisfacute sexual

O sa te simti mai atractiv/a. Somnul fara haine reprezinta in sine un element senzual si oamenii sunt mai increzatori in ei, atunci cand apeleaza la acest artificiu simplu. De asemenea, el si ea se pot obisnui mai usor unul cu celalalt, vor avea mai multa incredere in puterea cuplului, daca impartasesc momentele de intimitate.

 

O sa slabesti. Cei care dorm in pielea goala vor slabi, cu siguranta, deoarece acest lucru contribuie la scaderea colesterolului. Potrivit Huffington Post, corpul uman se raceste pe timp de noapte, creste productia de hormoni si scade nivelul de cortizol, iar somnul devine mai „sanatos”. Somnul perfect de noapte este compus din doua cicluri: primul ii permite corpului uman sa se recupereze dupa efort, iar al doilea pregateste doza de energie, necesara pentru a doua zi. Daca somnul este intrerupt, corpul uman va produce mai mult cortizol.

 

Mai mult sex. Potrivit cercetatorilor, somnul in pielea goala incurajeaza cuplurile sa faca mai mult sex si sa fie mai fericite. Hormonul oxitocinei reduce nivelurile de stres, scade riscul depresiei si aduce beneficii pentru sanatate. Stiati ca somnul in pielea goala ar putea „reduce inflamarea intestinala”? Nu mai trebuie sa faci dus in fiecare dimineata. Cine nu si-ar dori sa se trezeasca cu 20-30 minute mai tarziu? Fara haine, oamenii nu mai transpira si astfel pot sa „sara”, eventual, peste un dus de dimineata.

Este mult mai simplu sa dormi in pielea goala. Cand vine vorba de pat, oamenii incearca sa-si cumpere cele mai pufoase paturi si perne. Dar la ce folos, daca nu se pot bucura de ele, asa cum i-a lasat mama natura? „Dupa ce lucrez de la 9 dimineata la 17 seara, tot ce vreau este sa am un somn bun”, conchide Gigi Engle.

Sursa sanatatebzi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE