Servicii medicale de înaltă performanță oferite de Spitalul Clinic Județean Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 904 Vizualizări

Servicii medicale de înaltă performanță oferite de Spitalul Clinic Județean Mureș

spitalul clinic judetean muresSpitalul Clinic Județean (SCJ) Mureș ofertă pacienților din județul Mureș, dar și din alte județe ale țării investigații și intervenții performante în diverse specialități medicale printre care se disting chirurgia, ortopedie-traumatologie, oftalmologie și urologia.

O Secție de Oftalmologie performantă
Spitalul Clinic Județean Mureș deține o Secție de Oftalmologie performantă coordonată de conf. dr. Horvath Karin, medic primar oftalmolog. Echipa de medici este formată din cadre medicale cu un ridicat nivel de competență profesională, care realizează intervenții moderne, dar și activități educative de pregătire a studenților și rezidenților. Dotarea spitalului este corespunzătoare standardelor actuale și permite realizarea unor intervenții unice la nivelul județului. Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJ Mureș, Mihaela Boloș, în decursul unui an în cadrul secției au fost realizate aproximativ 1.800 de intervenții chirurgicale de cataractă cu implant de cristalin artificial, 300 de intervenții chirurgicale pe pol posterior, în jur de 500 de proceduri pentru tratamentul afecțiunilor retiniene cu agenți anti VEGF, peste 100 de intervenții de fotocoagulare laser și peste 200 de intervenții chirurgicale pe pleoape și aparat lacrimal.

Clinica de Urologie, tradiție îndelungată în tratarea afecțiunilor specifice
Secția Clinică de Urologie este coordonată de medic şef de secţie conf. dr. Martha Orsolya, medic primar, și este o secție cu o tradiție îndelungată în tratarea afecțiunilor specifice. Clinica oferă servicii medicale specializate unice la nivelul județului, dispunând de personal calificat și aparatură performantă. „Anual, se realizează peste 2.600 de intervenții chirurgicale dintre care amintim: aproximativ 1.000 de intervenții pe an privind litotriţia extracorporală cu unde de șoc (ESWL) pentru litiaza renală”, a precizat Mihaela Boloș.

Clinica de Ortopedie, în top cinci clinici din România
Secția coordonată de prof. dr. Nagy Örs s-a remarcat ca un centru de excelență în intervențiile chirurgicale ortopedice, fiind una din primele clinici de specialitate din țară. „În cadrul secției se realizează anual peste de artroplastii primare și de revizie a articulațiilor mari (șold și genunchi) dintre care 112 de intervenții/an de artroplastii totale de genunchi, 66 de intervenții/ an de sinovectomia artroscopică a genunchiului și 496 de intervenții/an artopalstii totală de șold unilaterală. Nivelul înalt de performanță este demonstrat de faptul că la serviciile secției apelează pacienți din toată țara”, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJ Mureș.

Peste 2.000 de intervenții într-un an la Clinica de Chirurgie
Clinica de Chirurgie este una din cele mai vechi clinici de chirurgie din Târgu-Mures, clinica de care sunt legate nume ale unor personalități de marcă ale chirurgiei românești. Conducerea Clincii este asigurată de către conf. dr. Marius Florin Coroș, care coordonează o echipă medicală de competență și bine calificată. „Clinica oferă servicii de chirurgie generală, oncologică, laparoscopică, endocrină, a obezității, vasculară periferică și estetică, efectuând anual peste 2.000 de intervenții chirurgicale”, a afirmat Mihaela Boloș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE