Final palpitant de sezon în competiția popicarelor Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

Final palpitant de sezon în competiția popicarelor

popiceÎn ultima dispută dinaintea turneului final din cadrul campionatului feminin de popice, Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a pierdut la mare luptă partida cu marea rivală a ultimelor ediții, Conpet Petrolul Ploiești. În partida disputată sâmbătă după masă pe arena mureșeană a revenit prahovencelor cu 5-3, cele două puncte fiind primite în urma celor doar 27 de popice doborâte mai mult pe durata întâlnirii. Scorul final a fost de 3327-3300 la popice doborâte, 3-3 la punctele rezultate din întâlnirile directe și o singură manșă câștigată în plus de către oaspete (scor 12,5-11,5). Acestea au luat o importantă opțiune pentru a obține victoria încă după evoluția primelor două perechi, ambele câștigate, diferența de peste 70 de „bețe” fiind una greu de remontat. Bianca Bărdiță a cedat toate cele patru manșe în fața Cristinei Samson, care a reușit un valoros 580 p.d., față de doar 515 ale jucătoarei mureșene. În același schimb, chiar dacă Duka Tilda a reușit cel mai mare rezultat al echipei sale, cu 579 p.d., a fost învinsă de Loredana Vișan, care a câștigat trei manșe și a doborât 585. După ce Tilda a reușit două prime manșe de nivel internațional, cu 160 și 150, a cedat la ultimele lansări întâlnirea.

Răsturnarea care se întrevedea nu s-a produs

În schimbul al doilea, Alina Suciu a obținut primul punct de echipă, cu trei manșe și un total de 527, superior cu 14 popici celui al ploieștencei Nicoleta Trifan, dar Miklos Katalin a cedat în fața experimentatei Luminița Dogaru, cu câte două manșe câștigate, dar cu 557-539 la total pentru prahoveancă. Doina Baciu și Gyéresi Anna și-au trecut în cont victoria față de Daniela Lăcătușu și Alice Vasile, dar refacerea diferenței la totalul pe echipe nu a mai fost posibilă. Baciu a câștigat cu 3-1 la manșe și 575-546 la total, iar Gyéresi a câștigat două manșe și a încheiat una la egalitate, câștigând la 19 popici (565-546). Finala și titlul de campioană se va decide peste o lună, la Hunedoara, unde mureșencele au nevoie de o victorie în finala care se anunță una foarte disputată. Echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef are de apărat titlul de campioană și urmărește obținerea celui de-at 27-lea din palmaresul clubului.

Confruntarea junioarelor, la nivel înalt

Partidele din deschiderea celor di prima divizie a Naționalelor de popice sunt precedate din acest sezon de o întâlnire între două dintre jucătoarele celor două echipe de senioare, sub denumirea de Campionatul Duo. Înaintea confruntării dintre senioarele echipelor Romgaz Electromureș Târgu-Mureș și Conpet Petrolul Ploieși de sâmbătă, dubla confruntare a junioarelor a fost una de nivel înalt. Prahovencele au câștigat la numărul de popice doborâte la total, cu 1110-1081. De la mureșence, Fekete Reka și-a învins adversara cu doar două „bețe” și egal la manșe, 2-2, dar Birtalan Antonia a cedat deși a reușit un rezultat de 555 p.d., fiind întrecută de cea care a evoluat ulterior și la senioare, Alice Vasile, care a reușit în deschiderea junioarelor cel mai valoros al zilei, cu 586 p.d.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE