Home / Social / Mureș Marathon revine în forță cu a 7-a ediție!

Mureș Marathon revine în forță cu a 7-a ediție!

Distribuie

mures-marathon-2014-i97685

În urma succesului din anii precedenți Echipa Outdoor Experience organizează între 22-24 aprilie pentru a VII-a oară concursul amator de rafting, caiac și canoe numit „Mureş Marathon”, în care sunt incluse partea de maraton și partea de slalom pe ape repezi. Locul de organizare rămâne același ca şi în anii trecuți, respectiv valea Mureşului.

Potrivit informațiilor furnizate de Komaromi Reka, coordonatorul evenimentului, concursul de slalom pe ape repezi începe în ziua de 23 aprilie, sâmbătă, la ora 10.00 după care urmează partea de maraton. Startul se va da în localitatea Meștera (jud. Mureș)  la ora 14.00, iar finish-ul va fi la tabăra de bază, în comuna Răstolița. Distanţa care trebuie parcursă de fiecare concurent sau echipaj este de 24 km indiferent de categorie.

Opt categorii diferite

Înregistrarea, în prealabil se poate face online prin descărcarea formularului de înregistrare de pe site-ul http://www.outdoorexperience.ro/Mures-Marathon.html sau la fața locului pe 22 aprilie, vineri, în tabăra de bază sau în ziua concursului între orele  8.00 şi 10.00 dimineața la punctul de înregistrare de lângă locul de desfășurare a concursului de slalom. Participanții pot concura în opt categorii diferite, în funcție de ambarcațiune: caiac de ape repezi cu lungimea sub 2,6 m, caiac de ape repezi cu lungimea între 2,6 m-3,1 m, caiac slalom, caiac de tură, canoe gonflabilă – trek, caiac gonflabil 2 persoane, raft, respectiv categoria open (orice ambarcațiune care nu intră în primele 7 categorii). Fiecare participant trebuie să-şi prezinte echipamentul propriu şi trebuie să plătească taxa de înscriere în dimineaţa concursului. Între start şi final concurenţii sunt obligaţi să se oprească la punctul de control care se va afla pe malul stâng al râului, aproximativ la mijlocul traseului (după confluența Mureșului cu pârâul Sălard).

După premiere organizatorii vor organiza diferite jocuri, un foc de tabără și o petrecere încinsă până dimineață.

”Nu numai iubitorii de canotaj sunt așteptați, toți cei care vor să petreacă un sfârșit de săptămână distractiv sunt bine venitiți. Printre cele mai interesante momente sunt secțiunea de slalom și startul în proba de maraton. Mai mult, este o ocazie bună pentru a realiza fotografii frumoase și a vizita valea Mureșului” declară Komaromi Reka.

De ce râul Mureș…

În ultimii ani sporturile pe ape repezi (rafting, whitewater kayaking) au devenit tot mai populare în România. Credem că organizarea unui asemenea eveniment este binevenit, practicanţii şi admiratorii acestor sporturi pot să-şi compare condiţia fizică, îndemânarea şi nu în ultimul rând, să se cunoască. Mureș Marathon a devenit un concurs internațional și unul dintre cele mai semnificative evenimente de white-water din țară; anul trecut au participat peste 180 de concurenți, majoritatea din România, dar și din Ungaria, Bulgaria, Austria și Franța.

În urma unei analize a principalelor râuri din România, organizatorii au ales râul Mureş pentru că dificultatea (ZWC–WWII) râului permite participarea amatorilor în concurs, este uşor accesibil şi nu în ultimul rând, se află în mijlocul ţării.

Mai multe informații despre concurs se pot găsi pe site-ul http://www.outdoorexperience.ro/Mures-Marathon.html, puteți adresa întrebări organizatorilor prin telefon la +40747 835624 sau +40745 397557, respectiv prin email muresmarathon@outdoorexperience.ro sau office@outdoorexperience.ro .


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.