Inițiativă inedită a unor voluntari din Târgu-Mureș. Mureșenii, invitați să doneze torturi pentru copiii din centrele sociale Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

Inițiativă inedită a unor voluntari din Târgu-Mureș. Mureșenii, invitați să doneze torturi pentru copiii din centrele sociale

1 zambeteDupă ce voluntarii JCI Târgu-Mureș și echipa „Zumbărețelor” au organizat un flashmob în scop caritabil, în urma căruia s-au strâns 280 de lei pentru repararea acoperişului uneia din clădirile aflate în patrimoniul centrului pentru copii „Sfânta Elisabeta” din Glodeni, la începutul lunii aprilie, aceiași voluntari au plantat flori în curtea centrului și au petrecut o zi frumoasă alături de copii, iar zilele trecute au lansat proiectul „Zâmbete în dar de ziua ta”, cu scopul de a veni în sprijinul copiilor din centrele de plasament prin donarea unui tort pentru ziua de naștere a unui copil.

„Zâmbete în dar” este echivalentul unui jurnal scris de o mână de oameni, care își doresc să facă fapte bune pentru cei care se luptă cu lipsurile de zi cu zi. Potrivit reprezentanților JCI Târgu-Mureș, obiectivul proiectului „Zâmbete în dar” este de a obține resurse materiale care să ajungă la copiii aflați în centrele sociale din Mureș. Totodată, se dorește integrarea copiilor din centrele de plasament în societate şi dezvoltarea personală a acestora prin implicarea în workshopuri și excursii. „Majoritatea dintre noi considerăm ca fiind importantă ziua noastră de naștere: urări din partea persoanelor dragi, cadouri, surprize și alte clipe de fericire. Din nefericire, există copii care nu au parte de astfel de zile de sărbătoare. Tocmai de aceea organizația JCI Târgu-Mureș prin intermediul proiectului „Zâmbete în dar” dorește să vină în sprijinul copiilor din centrele de plasament și să transforme zilele de naștere în zile speciale, în care ei să conștientizeze că sunt importanți și să se individualizeze. În cadrul proiectului „Zâmbete în dar de ziua ta”, JCI Târgu-Mureș cu ajutorul comunității mureșene le poate oferi copiilor un tort aniversar care poate pentru unii nu înseamnă mult, dar pentru ei are cu totul alt înțeles. Invităm toate persoanele care vor sa dăruiască din suflet un tort să ne contacteze pe pagina de Facebook JCI am Responsible sau la numărul de telefon 0756-587.381”, a declarat Anca Cerghizan, reprezentanta echipei „Zâmbete în dar”.

„Fiecare copil are nevoie să se simtă iubit”
Astfel, oricine este binevenit să doneze un tort de ziua de naștere a unui copil orfan. „Copiii ne învață să zâmbim când nu avem motive să zâmbim. Modestia, blândețea, sinceritatea și generozitatea sunt calități ale copiilor pe care noi i-am cunoscut în centrele de plasament. Ei ne-au arătat că zâmbind poți schimba ceva nu doar în interiorul tău ci și în interiorul celorlalți. „Zâmbete în dar de ziua ta” este un proiect prin care oricine dorește poate dona un tort pentru ziua de naștere a unui copil orfan aflat în centrele de plasament. Fiecare copil are nevoie să se simtă protejat, alintat, admirat și iubit. Cei care au posibilitatea și doresc pot oferi o mică bucățică din aceste sentimente donând un tort”, a transmis Roxana Todoran membru al echipei „Zâmbete în dar”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE